Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

Mite vs Realitat: No cal cuidar tant els Cabells Blancs (II)

Com ja et vam explicar en aquest article, els cabells blancs són una característica natural del procés d'envelliment i moltes vegades se'ls associa amb la falsa creença de ser més forts i resistents.

Peluqueria LeLook Sabadell: El Cuidado del Pelo BlancoImatge generada per la IA Adobe Firefly i editada per LeLook

Deixo la Coloració i em
despreocupo ja dels Cabells! 

Respecte als cabells blancs, hi ha un altre error de percepció: Sovint, el fet de tenyir-se s'associa a la imposició cultural de mantenir un aspecte jove innecessàriament

Així doncs, deixar-se el cabell blanc s'interpreta com un acte de rebel·lia i alliberament contra una obligació cultural purament estètica. Aquesta percepció d'avui en dia, però, no és del tot correcta.

Peluqueria LeLook Sabadell: Tinte de Pelo Historia

El fet de tenyir-se els cabells està documentat des de fa milers d'anys, a llocs i cultures de tot el planeta

Se n'han trobat proves, tant per a homes com per a dones, a cultures tan disperses com la civilització Sumèria, la més antiga que es coneix (6.000 a.C.), l'antic Egipte (3.100 a.C.), la Xina de la Dinastia Shang (1.700 a.C.), o les tribus europees de l'Edat del Ferro (1.200 a.C).

La raó de ser d'aquesta pràctica tant extesa temporalment i geogràfica, no era estètica sinó d'higiene i de salut capil·lar. 

Els tints no només representaven una protecció contra els paràsits, sinó que mantenien el cabell més sa ja que aportaven proteïnes i lípids a la fibra capil·lar, obtinguts a través de productes com el khol, la henna, o l'índigo.

Amb les tecnologies actuals de coloració -sempre i quan t'apliquin bons productes- l'aspecte de salut capil·lar encara està més accentuat. Quan et tenyeixes no només aportes una pigmentació al cabell; aportes les proteïnes i els lípids faltants, segelles la cutícula, i restaures el seu pH.

Tal com t'explicàvem aquí i aquí, utilitzant una tècnica i uns productes adequats quan et tenyeixes, en realitat, allò què estàs fent és cuidar i millorar la salut del teu cabell!

Els Cabells Blancs requereixen
una Cura més intensa.

Com ja és vastament conegut, els cabells rossos requereixen una especial cura i protecció a causa de la seva major porositat i debilitat estructural.

Has de tenir en compte, doncs, que els cabells blancs no són altra cosa que un cabell ros portat a l'extrem.

Els cabells blancs, donada la pèrdua total de melanina, esdevenen molt més porosos que qualsevol altre. Això els fa molt més sensibles a multitud de factors ambientals(1) que afecten els cabells. 

Peluqueria LeLook Sabadell: Detalle de Cana

Absorbeixen tot element ambiental que sigui prou petit, com ara el sutge que surt dels tubs d'escapament, els minerals que hi ha a l'aigua, o el quitrà del fum del tabac, i acaben agafant un to de color desagradable. 

Les canes es deshidraten més, perden més lípds, s'encrespen més i s'oxiden més que qualsevol altre tipus de cabell. Això explica que les canes es trenquin abans i sigui més díficil mantenir una melena ben sana.

Així doncs, si creies que pel el fet de deixar-te els cabells blancs, ja et podies oblidar de tenir-ne cura, estaves ben equivocada.

El cabell blanc requereix una rutina de cura més intensa i més constant que qualsevol altre tipus de cabell. Tota la cura capil·lar que no t'aportarà ara la coloració, caldrà fer-la a casa o amb tractaments específics al saló.

Productes recomanables
per als Cabells Blancs.

Quan els cabells perden pigments, ja sigui de forma natural o per un procés com la decoloració, passen per diferents fases de tonalitat, que van del vermell al taronja, d'aquest fins al groc pàlid i, finalment, al blanc.

Igual com en el cas dels ulls blaus, que en realitat no ho són(2), els cabells totalment blancs no tenen cap tipus de pigment. A causa d'això, retornen a la vista la longitud d'ona del blau (com el cel o el mar).

És aquest to blanc-blavós allò que la majoria de persones defineixen com una "cana maca", i per tal de mantenir-lo així cal cuidar molt el cabell.

Sense cuidar-la, el groc pàlid o el blanc natural de la cana acaba tenint un tornassol amarronat que li dóna aquell aspecte "brut" que tan poc agrada.

Peluqueria LeLook Sabadell: Authentic Beauty Concept Glow Cool Cleanser

Un producte que ens encanta, tant per al cabell blanc com per als rossos freds, és el xampú Cool Glow Cleanser d'Authentic Beauty Concept.

Els seus pigments morats naturals, obtinguts del moniato Ayamurasaki, neutralitzen els tons daurats no desitjats, actuen com un potent condicionador natural i són de baixa sensibilitat al·lèrgena. 

A més, el seu elevat contingut d'antoniacines, un potent antioxidant natural, el converteix en un perfecte aliat per a la cura de la cana i del cuir cabellut.

Com tots els xampús d'Authentic Beauty Concept és lliure de sulfats tensioactius, lliure de silicones, 100% natural i certificat per la Vegan Society.

És un xampú que podràs anar combinant tranquil·lament amb qualsevol de les altres línies que siguin adequades per al teu tipus de cabell.

Rutines recomanables
per als Cabells Blancs.

Com tots els cabells castigats i porosos, les canes requereixen unes rutines de cura a casa més intenses i periòdiques que les dels cabells més sans.

Si vols mantenir una cana bonica, caldrà que li aportis hidratació habitualment amb un condicionador, i que adoptis una rutina d'hidratació amb mascareta, que pot ser setmanal, quinzenal o mensual en funció de l'estat del cabell.

Peluquería LeLook Sabadell: Cuidado de las Canas en casa

Consulta a la teva estilista quina de les línies d'Authentic Beauty Concept és la més adequada per al teu cabell.

Per altra banda, els cabells blancs requereixen que utilitzis a casa productes d'acabat. Són productes que serveixen bé per aportar el punt extra d'hidratació que li pugui faltar, o bé per a donar-li la forma desitjada i per afegir un protector d'escalfor

Si quan et feies la coloració, segons l'estat del teu cabell, podies prescindir dels productes d'acabat, amb el cabell blanc, sí o sí, necessitaràs acabar la teva rutina de cura amb un producte que segelli i protegeixi la cutícula.

Tractaments al Saló
per als Cabells Blancs.

En cas de no voler mantenir una rutina de cura del cabell tant intensa i periòdica a casa, sempre segueixes tenint l'opció de confiar la cura dels teus cabells a les mans de professionals. 

A més dels múltiples tractaments d'hidratació disponibles, si no t'has cuidat bé els cabells a casa, seria aconsellable dur a terme un tractament detox per tal d'eliminar totes les impureses que el teu cabell haurà anat absorbint.

Per altra banda, caldrà de restaurar el pH del teu cabell i segellar bé la cutícula, amb un tractament de brillantor. És l'equivalent a fer-se la coloració a mitjos i puntes sense aplicar color, o bé aplicant un pigment morat que neutralitzi els tons daurats subjacents i realci els reflexos naturals del teu cabell.

Així doncs, només aconseguirás lluir uns cabells blancs sans, bé tenint-ne molta cura a casa, bé deixant que siguin els professionals de perruqueria qui te'ls cuidin, o bé fent una combinació de totes dues coses. 

Peluqueria LeLook Sabadell: Tratamientos de Hidratación



----------------------------------------------------

1- Al nostre article "La Cura del Cabell durant l'estiu", hi trobaràs alguns exemples de factors ambientals que afecten als cabells.

2- "Els ulls blaus, en realitat no ho són". Institut Català de Retina. Dr. Ignasi Jürgens. Maig 2019.