Colors de Tendència Primavera Estiu 2022

Si ens vas seguint habitualment ja sabràs que cada temporada fem una selecció pròpia de les tendències cromàtiques per a la temporada actual. Aquesta selecció, l'elaborem a partir de la proposta que presenta l'equip del Pantone Color Institute. Pantone és una empresa nord-americana que va crear, als anys 60 del segle passat, el primer sistema d'identificació cromàtica, el qual s'ha acabat convertint en un estàndard de referència tant en el món de la Moda, com entre molts d'altres sectors.  El Pantone Color Institute emet dos informes cada temporada on s'hi destaquen les principals tendències cromàtiques corresponents a la New York Fashion Week i a la London Fashion Week. Aquests informes presenten 24 colors de tendència i 10 més de neutres que es poden utilitzar com a "passepartout", i com a combinació amb els altres.     Imatge cortesia de   MIQUEL VEIT PHOTOGRAPHY  |  IG - @miquelveit_photo  |  FBK - @MiquelVeit Com ja t'hem explicat en an

La Coloració Àcida (II): Un Color que tracta el cabell.

Com et vam explicar a l'anterior article, els nostres cabells i la pell són elements químicament àcids, amb un pH òptim que oscil·la entre el entre el 4,7 i el 5,75 per a la pell, i entre el 3,5 i el 5,5 per al cabell. També et vam explicar que qualsevol tractament que es faci sobre el cabell, fins i tot un de tant senzill com rentar-lo, comporta que es modifiqui el pH del cabell per tal d'obtenir uns resultats determinats. 

En el cas dels tractaments de coloració del cabell amb la utilització de tints permanents, portin o no amoníac, el què fem és alcalinitzar la fibra capil·lar pujant-li el pH per tal d'obrir la cutícula i introduir-li els pigments desitjats. Encara que aquesta modificació del pH sigui temporal, i, per molta qualitat que tinguin els tints utilitzats, això sempre té efectes permanents sobre la cutícula.
Perruqueria LeLook Sabadell Peach Hair Color
Tenint en compte que a mesura que creix el cabell, la cutícula va obrint-se progressivament a causa de múltiples factors, com ara els efectes mecànics del pentinat o la major exposició als raigs solars UV, les conseqüències d'aplicar tints permanents sobre la part mitja i les puntes encara es van accentuant a mesura que es van repetint les coloracions. A més, no té massa sentit tornar a aplicar un tint permanent allà on ja ha estat aplicat ja que, pel fet de ser permanents, la pèrdua de pigments haurà estat mínima entre una sessió i una altra. El concepte que hi ha en aplicar tints permanents sobre mitjos i puntes és tornar a "obrir" el cabell, arrossegant amb això part dels pigments que li vam posar, per tornar-li a introduir uns pigments que ja li havíem posat en l'anterior sessió de coloració. Això és el què acostuma a passar quan s'utilitzen tints de baixa qualitat, amb pigments de grandària molt superior, que tenen una major pèrdua de color entre coloracions; aleshores, no queda altre remei que tornar a estressar el cabell per repetir el procés a tota la seva llargada. Quan s'utilitzen tints de qualitat, amb pigments de color molt més petits aquesta repetició del color a mitjos i puntes és del tot innecessària. És en aquest punt on entra en joc la coloració àcida, com t'explicarem a continuació.

La COLORACIÓ ÀCIDA, com el seu nom indica, compta amb un pH molt més baix que el dels tints permanents. També n'hauràs sentit alguna referència com a coloració "semi-permanent" o com a coloració "vegetal". En tractar-se d'una coloració no alcalina els efectes sobre la cutícula del cabell són completament diferents que els dels tints permanents.
Perruqueria LeLook - Sabadell - El pH i els estats del Cabell
La coloració àcida no té un poder de cobertura tan gran com el dels tints permanents, la qual cosa no la fa tan adient com els anteriors per a acolorir cabells amb un elevat percentatge de cana, ni tampoc té una duració tan llarga ja que els pigments que aporta es perden molt més fàcilment, però és perfecta a l'hora de tractar cabells que han estat acolorits prèviament. La coloració àcida té un efecte astringent sobre la fibra capil·lar, és a dir, retrau les fibres i produeix una acció cicatritzant, amb la qual cosa s'aconsegueix que el cabell quedi en millors condicions que abans d'aplicar-la.
Si ets clienta nostra, t'hauran aplicat moltes vegades el què nosaltres anomenem Color Mantra, i t'hauran explicat que juntament amb la coloració permanent t'apliquem una altra coloració a mitjos i puntes que actua com un tractament que aporta color. Precisament, això últim és la coloració àcida. Com t'hem explicat més amunt, no té massa sentit tornar a oxidar la part del cabell on ja s'hi havia dipositat color en les sessions anteriors. El què cal aplicar és una coloració àcida que refresqui els pocs pigments que s'hagin perdut i, alhora, restauri el pH del cabell a mitjos i puntes. El resultat de treballar el color amb aquesta tècnica és que el cabell no només presenta una millor coloració, sinó que com que es segella la cutícula, la pèrdua de pigments encara és menor, reflecteix millor la llum i, per tant, brilla més, i s'obté una major suavitat, que fins i tot pot millorar la del propi cabell en estat natural.
La utilització de la coloració àcida en combinació amb altres tècniques de coloració, ja siguin els tints permanents amb el Color Mantra, o  amb tècniques de decoloració com el Balayage o les Babylights, ens permet deixar-nos dur per la creativitat sense haver de patir pels efectes sobre la qualitat estructural del cabell, i obtenir resultats espectaculars i molt més naturals. Un exemple perfecte de resultats espectaculars utilitzant una combinació de tècniques i de coloracions diferents és elColor Melting, del qual te'n vam parlar en un anterior article
Perruqueria LeLook - Sabadell - Color Melting
Si t'ha semblat interessant aquest article, et recomanem que et subscriguis al nostre blog. Així rebràs puntualment les nostres publicacions al teu correu electrònic. Per a fer-ho només cal que premis el següent botó i introdueixis l'adreça de correu electrònic on vols rebre els articles. 
Subscriu-te a LeLook