LeLook Haircare: La Cura de Cabells Sensibilitzats i Curly

La Cura del Cabell: Sensibilitzats i Curly Si has vingut a LeLook, ens hauràs sentit a dir que els nostres treballs els completes tu a casa utilitzant els productes i duent la rutina de cura del cabell que et recomanem; i que ambdues coses cal anar adaptant-les a les necessitats de la teva melena periòdicament. En aquest article t'explicarem quins són els productes més adequats per tenir cura del teu cabell quan el tens sensibilitzat, així com els passos que has de seguir a casa per tal de mantenir-lo sa i hidratat. Són productes i rutines que van molt bé per al cabell sec, trencadís i encrespat , i que també són recomanables per al cabell curly . Com t'explicàvem als posts que vam dedicar al Mètode Curly  (I)  i  (II) , l'any 2020, els cabells arrissats, per la seva pròpia estructura, pateixen una major deshidratació i una major pèrdua de proteïnes i de lípids que els cabells més llisos, és per això que els podem considerar també com un cabell sensibilitzat. Digues adeu 

La Cura del Cabell durant l'Estiu

A la tornada de les vacances d'estiu, els comentaris més habituals que ens fan al saló és com de ràpid ha perdut la coloració el cabell, com de ressec el noten i com cau o es trenca. Per evitar això, quan comença el bon temps hem de millorar les nostres rutines de cura del cabell a mesura que ens anem exposant més als factors que l'agredeixen.

Perruqueria LeLook: La Cura del Cabell a l'Estiu

Els agents externs que més afecten al teu cabell.
Hi ha quatre elements que afecten de forma especialment negativa el cabell, i és precisament durant els períodes de bon temps quan més ens hi exposem: el Sol, la Sal, el Clor, i l'aigua!
Els aminoàcids que formen la queratina, el component principal del cabell, són dels que tenen una major sensibilitat a la degradació fotoquímica. Així doncs, l'augment d'hores d'exposició al Sol i en períodes de major incidència dels raigs solars, provoca la ruptura de les fibres capil·lars i la pèrdua de pigmentació. És exactament el mateix que li passa a la roba quan la deixes estesa al Sol.
La sal és un element que absorbeix la humitat i la reté en els cristalls que forma, afectant molt directament al cabell. La fibra capil·lar no pot absorbir tota la humitat que necessita i el cabell es resseca ràpidament. Aquests mateixos cristalls de sal, a més, tenen un efecte abrasiu que aixeca les escates de la cutícula, la qual cosa accelera la deshidratació de la fibra i en debilita encara més l'estructura, alhora que arrosseguen els pigments que donen color al cabell, especialment en els cabells acolorits i tractats químicament.
Les altes concentracions de clor a l'aigua generen una major presencia de partícules de metalls oxidats, i també eliminen la capa lipídica que actua de protecció natural del cabell i de la pell. El to verdós que es nota especialment sobre cabells rossos o els cabells tractats químicament i, per tant més porosos, en realitat no és degut al clor com generalment es pensa, sinó que és degut a aquesta major presència de metalls oxidats a l'aigua. Així doncs, el clor, encara que no genera uns efectes tant directes com el sol i la sal, sí que potencia els efectes negatius d'altres agents externs com els que hem comentat.
I la sorpresa per al final, per a l'últim agent negatiu: l'aigua. Sí, les condicions d'humitat extremes, ja sigui per excés o per defecte, també debiliten la fibra capil·lar i actuen com a potenciadors dels altres agents que malmeten el cabell. Al contrari del què es creu, l'excés d'aigua, encara que sigui d'ús domèstic, també té efectes negatius sobre el cabell. En primer lloc, l'aigua trenca els enllaços d'hidrogen del cabell -per això se'ns allisa quan es mulla-, la qual cosa no és en sí mateixa negativa, però a base de repetir aquest procés molts cops al dia, les fibres capil·lars acaben patint. En segon lloc, l'aigua que envolta els cabells, quan s'exposa als raigs solars actua talment com una lupa, concentrant-los, amb la qual cosa es potencien els efectes negatius d'aquests. Finalment, la majoria d'aigua d'ús domèstic al nostre entorn tendeix a ser força alcalina, la qual cosa desequilibra el pH del cabell i força dura, amb la qual cosa a banda de l'excés de minerals acostuma a tenir més partícules metàl·liques en suspensió.
Així doncs, els agents ambientals a que més ens exposem durant el bon temps comporten que el cabell pateixi molt més del què és habitual. Els efectes perjudicials es tradueixen en una pèrdua de protecció, en sequedat, encrespament, una menor suavitat, una menor brillantor del cabell en reflectir menys la llum, i en una aturada del creixement causada per la ruptura de les puntes. 

Com evitar els efectes negatius de l'Estiu.
Pels efectes que t'acabem d'explicar, a mesura que ens acostem a l'estiu, hem de procurar combatre la deshidratació, restaurar els protectors naturals del cabell, aportar els nutrients que va perdent i, protegir-ne la cutícula.
Aplicar-te aigua dolça als cabells per treure l'aigua salada, tot i ser un bon costum, ha d'anar sempre acompanyat d'un assecat amb la tovallola, sense fregar les fibres capil·lars, i intentant exposar el cabell humit al sol durant el menor temps possible.

Perruqueria LeLook: La Cura del Cabell a l'Estiu

Protegir els teus cabells del raig solars sempre és una bona idea, i encara millor si ho fas tapant-los físicament. Et recomanem, a més, que utilitzis productes de cura del cabell amb protectors. Això sí, fuig de qualsevol producte que contingui silicones perquè, encara que et notis molt bé el cabell, en realitat només són un maquillatge que no aportarà res a la teva fibra capil·lar. A LeLook et recomanem qualsevol dels productes de la línia Embrace Styling d'AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT, ja que duen protector de calor fins als 230ºC.

Consulta amb la teva estilista si cal modificar la línia de productes de cura del cabell que fas servir habitualment per tenir en compte els nous hàbits que adoptem durant els mesos de més bon temps. Durant aquest període, el teu cabell necessitarà bé una aportació extra d'hidratació, o bé una aportació extra de nutrients. 
Authentic Beauty Concept- Glow Essence & Mask
En funció de les teves necessitats, t'anirà bé la línia HYDRATE amb una composició que aprofita les propietats antioxidants del mango i les propietats purificants i calmants de l'alfàbrega per aportar una hidratació extra, o bé la línia REPLENISH, amb extractes de xarop d'erable i de pacana per tal d'aportar nutrients al cabell i dotar-lo d'una major força. En el cas de cabells acolorits i tractats químicament, una altra molt bona opció és la línia GLOW, que aprofita les propietats protectores del dàtil i la canyella i segella la cutícula del cabell aportant-li suavitat i brillantor. Tots els productes d'AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT, són productes 100% vegans certificats per la Vegan Society, sense sulfats surfactants, i sense parabens ni silicones.

Durant aquest període també convindria que milloressis les teves rutines de cura del cabell. A l'hora d'aplicar un condicionador, el més aconsellable és treure l'excés d'aigua abans d'aplicar-lo, ja que d'aquesta manera evitaràs que l'aigua l'expulsi i utilitzis més producte del necessari. En aquest moment del procés de cura del cabell, el més aconsellable és utilitzar un raspall o una pinta de pua ampla per tal d'ajudar-te a desenredar-lo de forma suau. Així evitaràs que el cabell pateixi més i es trenqui. A més, com que gaudeixes d'una mica més de temps, és el moment d'incorporar l'ús dels tractaments d'hidratació a la teva rutina.
Authentic Beauty Concept- Replenish Cleanser Shampoo
Com ja t'hauran explicat les nostres estilistes més d'una vegada, la millor forma d'aplicar una mascareta és amb el cabell humit, però no mullat. Així doncs, cal treure l'excés d'aigua prèviament prement-lo amb l'ajuda d'una tovallola, recordant no fer fricció sobre el cabell. Consulta a la teva estilista per tal que t'orienti sobre quina de les mascaretes s'ajusta millor a les necessitats del teu cabell.  
Si la necessitat d'hidratació del teu cabell és molt important, a LeLook et recomanem que, aprofitant la teva visita al saló, li demanis a la teva estilista que et faci un dels nostres serveis de reparació amb algun dels olis essencials d'AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT. Segons quines siguin les necessitats del teu cabell, t'aplicaran l'essència adequada, amb oli de llavor de Crambe Abyssinica, guar i pantenol (vitamina B5). 

Finalment, també caldrà que canviïs la teva rutina de pentinat i acabat. Un cop surtis de la dutxa, caldrà que t'embolcallis el cabell amb una tovallola i deixis que aquesta vagi absorbint l'excés d'aigua; mentrestant, pots aprofitar el temps per a fer altres rutines a que estiguis acostumada, com la hidratació corporal o la rutina facial. En cas que no tinguis temps i necessitis eixugar-te el cabell més ràpidament, com ja t'hem explicat, és molt important que no exerceixis fricció sobre el cabell. Has d'anar xopant la tovallola sense fregar el cabell. La fricció, igual que si estiguessis rentant a ma una peça de roba delicada, provocaria que es fes malbé la cutícula del cabell, que és justament el que volem reparar amb les rutines de cura capil·lar.
Authentic Beauty Concept- Indulging Fluid Oil
Un cop tinguis el cabell només humit, ha arribat l'hora d'aplicar un tractament leave-in o sense esbandit. Aquí trobaràs un ventall de productes molt ampli, però a nosaltres ens agrada especialment l'oli de cura INDULGING FLUID OIL d'AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT. Es tracta d'un oli de llavor de Crambe Abyssinica, transparent i lleuger que pot aplicar-se molt fàcilment al cabell sense haver de patir per greixar-lo. És un oli vegà i sense silicones, que segella les puntes obertes i proporciona protecció contra la calor, aportant un acabat brillant i suau al cabell tant humit com sec. Quan l'utilitzis sobre el cabell humit, aplica un màxim de dues dosificacions, i només una sobre el cabell cabell sec, i distribueix-lo sobre mitjos i puntes.

Si t'ha semblat interessant aquest article, et recomanem que et subscriguis al nostre blog. Així rebràs puntualment les nostres publicacions al teu correu electrònic. Per a fer-ho només cal que premis el següent botó i introdueixis l'adreça de correu electrònic on vols rebre els articles. 
Subscriu-te a LeLook