Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

Viva Magenta: Color de l'Any 2023

Com ja t'hem explicat en diferents anàlisis de tendències, com ara la de la 080 Barcelona Fashion o la de la temporada actual, des de principis de dècada, les tendències cromàtiques mostren que els humans busquem un equilibri entre el món digital i el real, i entre la necessitat de calma i l'explosió creativa, alhora que estem incrementant la nostra apreciació pel món natural. 

El Pantone Color Institute ha nomenat com a Color de l'Any 2023 una tonalitat que acompleix aquest esperit del temps rigorosament: El Viva Magenta 18-1750. Una tonalitat poc convencional per a una època poc convencional.

Un color poderós i empoderador.

El Viva Magenta és una tonalitat de vermell, carmesina i brillant que equilibra gosadia i diversió. Aquesta barreja evoca un dinamisme que traspua rebel·lió, alhora que destil·la suavitat. És un color assertiu que no domina, sinó que adopta un actitud de "mà de ferro en un guant de vellut".

Com tots els vermells, el Viva Magenta és un color poderós i vital. Al mateix temps, la suavitat que l'envolta equilibra l'atreviment amb una sensació de diversió. És pura alegria, fomenta l'experimentació i l'autoexpressió sense restriccions, i ens inspira a mostrar-nos amb confiança i humanitat. És un color audaç, ple d'enginy i inclusiu per a tothom. Un color que incita a afrontar la vida amb energia i esperit rebel. 

El Viva Magenta ens ofereix la seguretat i la motivació que necessitem per resistir esdeveniments disruptius als quals venim enfrontant-nos des de principis de dècada. Ens brinda l'oportunitat de tenir cura de nosaltres i de trobar la motivació per continuar.

Un color arrelat a la Natura

Des de la pandèmia ençà, resulta fàcil observar que estem immersos en un procés de conscienciació i de major apreciació de la natura. Això es tradueix en canvis en els estils de vida, dedicant més temps de lleure a gaurdir d'espais naturals, incorporant més éssers vius a les nostres llars, ja siguin animals de companyia, plantes o flors, o preocupant-nos més de la qualitat dels aliments que ingerim.

Pantone va tenir en compte aquestes tendències vitals a l'hora de fer la selecció del Color de l'any d'enguany. Els orígens orgànics del Viva Magenta es troben en un petit escarabat conegut com a Cotxinilla de la Figuera de Moro. Com a protecció, aquest petit insecte produeix una substància carmesina que és un dels colorants naturals més apreciats pels seus tons intensos i brillants.

El Color de l'Any 2023, vibra amb vigor i força. És una tonalitat arrelada a la natura que ens serveix per enviar un senyal de forçes renovades. El Viva Magenta és un color valent i sense por, un color que batega, l'exuberància del qual ens convida una celebració alegre i optimista.

Un color que hibrida el món virtual i el físic.

A mesura que la digitalització ha incrementat la connexió entre les persones més que mai, hem de fer un major esforç per entendre als altres. El Viva Magenta ens interpela en el nostre desig d'assumir nous reptes, de provar allò menys convencional, mentre ens dirigim als altres amb més empatia. 

El to vermell carmesí matisat del Viva Magenta presenta un equilibri entre calidesa i frescor. És un color híbrid que es troba còmodament a cavall entre el món físic i el món virtual, destil·lant dinamisme. És un to vermell transformador que impulsa la creativitat i ens convida a dissenyar un futur més positiu.

El Color de l'Any 2023 fusiona la riquesa, la calidesa i la força de les matèries naturals amb els horitzons rics i oberts del món digital. La digitalització ens dóna noves oportunitats per expressar-nos, i la forta fortalesa de Viva Magenta ens inspira a fer-ho amb confiança i valentia. És aquesta força la que distingeix el Color de l'Any 2023 del Very Peri, el color escollit l'any passat, que també casava la tècnica amb la naturalesa.

Aplica't el Viva Magenta

Com que el Color de l'Any 2023 és una tonalitat que aconsegueix un equilibri entre la calidesa i la frescor, aporta un element divertit i de celebració sense ser excessivament contundent. El Viva Magenta permet jugar de moltes maneres amb les combinacions.

Vols mostrar una imatge poderosa? Utilitza el nou Color de l'Any 2023 com a declaració d'intencions. Vols animar un outfit que resulta massa calmat? El Viva Magenta funciona a la perfeccció com a accessori, casant especialment amb grisos pàl·lids, blaus o pastels. Vols ser el centre de totes les mirades? Llança't a la tendència monocromàtica i combina el nou Color de l'Any amb altres tonalitats rosades.

Pel què respecta a la bellesa, el Viva Magenta resulta afavoridor per a tots els gèneres, edats i tons de pell. Funcionarà molt bé com a ombra d'ulls, coloret, a les ungles i com a color per als llavis. 

Visita la web de Pantone

Totes les imatges que hem utilitzat en aquest article són de Pantone. Et recomanem que visitis la seva pàgina, on trobaràs nomboses recomanacions i recursos útils sobre el món del color aplicat a múltiples àmbits, com la bellesa, el disseny, la moda, el disseny d'interiors i el disseny gràfic.