Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

LeLook Trends: 080 Barcelona Fashion Week Oct 2022

Una de les coses que més ens agrada de la passarela 080 Barcelona Fashion Week és que no es limiti a la presentació de col·leccions per temporada. A més, el fet de ser una passarela eclèctica que integra a grans multinacionals, firmes del sector, dissenyadors independents i creadors novells del nostre país, ens la fa sentir més propera culturalment, i ens permet fer-nos una idea més global de les tendències cromàtiques locals. 

LeLook-Perruqueria-Sabadell-080-Fashion-Week-oct22

Col·leccions que recullen el Zeitgeist

A les diferents col·leccions presentades a la 080 Barcelona Fashion Week s'hi reflecteix clarament el zeigeist actual, l'estat d'ànim cultural del què portem de dècada. És un fenomen que ja t'hem anat explicant en els diferents articles que hem fet respecte les col·leccions de diverses edicions de la London Fashion Week i la New York Fashion Week des de l'any 2020.

A moltes de les col·leccions, i combinant-ne les propostes, hi trobem un doble vessant expressiu que reflecteixen les dicotomies de la societat occidental en l'actualitat. Les batalles interiors que es donen entre una necessitat d'explosió creativa i la cerca d'espais de calma i assossec, i entre l'expressió de modernitat i esperit urbà, enfront de la necessitat de reconexió amb la natura i els origens.

LeLook-Perruqueria-Sabadell-080-Fashion-Week-oct22

Explosió creativa vs. cerca de Tranquil·litat

Clars exemples de la necessitat de potenciar l'expressivitat, la individualitat i la creativitat són, per exemple, la col·lecció La Maison, de All That She Loves, en la qual imagina a "una dona sofisticada, creativa, amb un estil de vida bohemi i el punt d’excentricitat necessari", la col·lecció Light Up de Custo Barcelona, que la defineix amb el missatge: "Tornar a brillar des de l'interior per irradiar llum i il·luminar el teu món", i la col·lecció Nomad de Simorra, que està inspirada en "aquelles dones intel·ligents, curioses, valentes i inquietes que, guiades per l'estel polar, van començar un viatge per trencar amb les normes socials".

Al seu torn, trobem propostes que expressen clarament la recerca de tranquil·litat i pau interior, com la col·lecció Punts de Fuga de Txell Miras en la qual les "línies són el fil conductor d’un joc de contrastos (...) el resultat del qual és un estat de calma, de quietud, com si es tractés d’un esquelet sòlid i ben subjecte".

LeLook-Perruqueria-Sabadell-080-Fashion-Week-oct22

Modernitat urbana vs. connexió amb la Natura

Per altra banda, la dicotomia entre entorn urbà i entorn natural la veiem clarament en diferents porpostes, com la col·lecció Under de Eiko Ai destinada a una "dona d’avui dia; urbana, cosmopolita, inspiradora i sensual, que busca connectar amb la bellesa natural de la terra, amb l’esplendor visual i sensorial del moment present", la col·lecció Larhha23 opera prima de Larhha que defineix com una "fusió entre les siluetes clàssiques més sofisticades i l’estètica urbana i esportiva que dona pas a un món on les identitats es difuminen i s'adapten al medi", o la col·lecció Sunrise to Sunset de am·lul, definida com "un homenatge a l’enyorança, a tornar a la terra i a aquells moments que sempre trobem a faltar". 

Volums, Colors, i Textures

Totes les dicotomies expressades en aquesta edició de la 080 Barcelona Fashion Week s'han vist reflectides tant en la combinació de teixits naturals, com el lli i el cotó, amb d'altres d'aspecte metàl·lic, platejats i daurats, com en els patrons, combinant volums vaporosos amb formes geomètriques marcades.

Igualment s'han vist reflectides en l'ús del color, amb tonalitats calmades com blancs, roses, vainilla, mostassa, camel i violetes, amb tonalitats intenses com el vermell, el taronja, el verd àcid, i el blau Klein, o tonalitats més sobries i contundents com el xocolata i el negre.

__________________________

Imatges cortesia de 080 Barcelona Fashion, amb edició pròpia.