Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

Very Peri: Color de l'Any 2022

Si ens llegeixes habitualment, ja ens hauràs sentit a parlar del Pantone Color Institute en els informes de tendència cromàtica que et presentem per a cada temporada. Aquest institut, a més de les anàlisis de color de les Fashion Week de Londres i Nova York, estableix cada any aquell que consideren el que serà el "Color de l'Any". Aquesta vegada, però, en comptes d'escollir-lo d'entre tots els colors que formen part del seu extens arxiu, han optat per crear-ne un de completament nou: l'anomenat Very Peri.

Perruqueria-LeLookPantone-Color-of-the-Year-2022

Com ja et vam explicar a l'article sobre els Colors de Tendència Tardor-Hivern 2022, a les creacions dels diferents dissenyadors s'hi mostraven clarament un procés de canvi i una dualitat expressiva ben marcada. Des del Pantone Color Institute han volgut copsar el moment transformador que estem vivint creant aquest color. Tal com afirmen els seus creadors, "Very Peri és un símbol del zeitgeist1 global i de la transició en que estem immersos. A mesura que sortim d'un període d'intens aïllament, les nostres concepcions i estàndards estan canviant, i les nostres vides físiques i digitals s'han anat fusionant de noves maneres. El disseny digital ens ajuda a estirar els límits de la realitat, obrint la porta a un món virtual dinàmic on podem explorar i crear noves possibilitats de color. Amb les tendències dels jocs, la popularitat creixent del metavers i la creixent comunitat artística a l'espai digital, Very Peri serveix per il·lustrar la fusió de la vida moderna, i com les tendències del color al món digital es manifesten en el món físic i viceversa".
El color Very Peri combina les qualitats de confiança i tranquil·litat de la família dels blaus amb el dinamisme i vitalitat dels vermells. En paraules de Leatrice Eiseman, Directora Executiva del Pantone Color Institute, "a mesura que ens endinsem en un món de canvis sense precedents, la selecció de Very Peri ens porta una nova perspectiva i visió de l'estimada i fiable família dels colors blaus, alhora que supera les qualitats del blau, amb el seu sub-tò de vermell-violeta. Very Peri mostra una actitud preciosa i alegre, i un present dinàmic que fomenta la creativitat valenta i les expressions imaginatives".
I podem anar més enllà. A l'hora de definir el missatge que transmetem a través de l'ús dels colors, no només hem de tenir en compte la roba i els complements que vestim, sinó també el to de cabell. El color Very Peri serà el complement perfecte per a una altra tendència cromàtica que, com ja hauràs vist al nostre Instagram, ve trepitjant fort des del 2021, i que, de ben segur, serà mainstream per a aquest 2022: Els tons coure per al cabell.

Perruqueria-LeLook-Color-Tendència-Cabell-Coure

També hem en compte que no sempre transmetem el mateix missatge, ja que dependrà de molts factors, com ara la situació en que ens trobem o, fins i tot, el nostre estat d'ànim. És per això que Pantone proposa diferents paletes de colors amb els quals combinar el  Very Peri.

L'Equilibri
Definida com a Balancing Act és una paleta de colors complementària, amb un equilibri natural implícit, en la qual els tons càlids i freds es recolzen mútuament i es milloren els uns als altres.
La brillantor del color Very Peri, gràcies a aquesta paleta calibrada amb art, s'intensifica, i genera una sensació de vivacitat i de vibració visual.


El Brollador
Batejada com a Wellspring, aquesta paleta de colors proposada per Pantone defineix una barreja holística i harmònica de matisos impregnats de natura.
Cal destacar la compatibilitat del bon caràcter que expressa el color Very Peri, amb els diferents torns verds i les propietats saludables que evoquen aquest colors deliciosament subtils i nutritius.

L'Estrella de l'Espectacle
A la paleta de colors The Star of the Show s'hi manifesta clarament la presència més dinàmica del color Very Peri. En ella, aquest nou to blau, el més alegre i càlid de tots els tons blaus, s'envolta d'una paleta de colors clàssics i neutres que són essència de l'elegància i l'estil discret.
Amb aquesta paleta transmetrem un missatge de sofisticació atemporal.

La Diversió
La paleta de colors Amusements, ens explica una història alegre i capritxosa, amb d'una diversió i espontaneïtat irrefrenables, que  s'amplifica amb la confiança despreocupada i l'actitud alegre del Very Peri.
Aquesta nova tonalitat de blau guspirejant, aporta una alegria que anima a l'expressió creativa i a l'experimentació sense inhibicions.



Així doncs, per començar aquest 2022, tenim un nou color viu i alegre que ens estimularà la creativitat i amb el qual podrem jugar. Un color que fusiona la tecnologia i la vida urbana amb la necessitat de tenir un major contacte físic i espiritual amb la natura. 


__________________________________________________________________
1- Zeitgeist és una expressió en alemany que es refereix a l'«esperit del temps» o «esperit de l'època» (Zeit significa «temps» i Geist «esperit»). La paraula Zeitgeist s'usa per descriure la situació cultural, intel·lectual, ètica, espiritual o política general dins una nació o grups més específics, així com la direcció moral i sociocultural d'una era.