Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

Colors de Tendència Tardor-Hivern 2021-22

Si ens vas seguint habitualment ja sabràs que cada temporada fem una selecció pròpia de les tendències cromàtiques per a la temporada actual. Aquesta selecció, l'elaborem a partir de la proposta que presenta l'equip del Pantone Color Institute. Pantone és una empresa nord-americana que va crear, als anys 60 del segle passat, el primer sistema d'identificació cromàtica, el qual s'ha acabat convertint en un estàndard de referència tant en el món de la Moda, com entre molts d'altres sectors. 
El Pantone Color Institute emet dos informes cada temporada on s'hi destaquen les principals tendències cromàtiques corresponents a la New York Fashion Week i a la London Fashion Week. Aquests informes presenten 12 colors de tendència cadascun i 4 més de neutres que es poden utilitzar com a "passepartout", i com a combinació amb els altres. 


Les desfilades de la New York Fashion Week i la London Fashion Week per a la temporada Tardor-Hivern 2021-2022, han coincidint a presentar creacions que expressen les paradoxes i la dualitat de la vida actual. Per una banda, s'hi entreveu un reforçament de la connexió amb la naturalesa; una natura, però, injectada d'estil urbà i contemporani. I, per l'altra, les tonalitats animades que expressen la necessitat d'impulsar la creativitat, l'alegria i l'esperança, es combinen amb colors que abracen la calma, la curació i l'expressió personal.

Partint d'aquestes dualitats entorn natural / entorn urbà i explosió creativa / estat de serenor hem triat els següents 10 colors d'entre els 24 que presenten les tendències cromàtiques del Pantone Color Institute per a aquesta Tardor-Hivern 2021-2022.


ILLUMINATING · PANTONE 13-0647 TCX · HTML #F5DF4D
Aquest groc, alegre i optimista, t'ofereix la promesa d'un dia assolellat.


DAYLILY · PANTONE 15-0956 TCX · HMTL #E9A900
Un taronja inspirador, esperançat i optimista, amb un atractiu perenne.


RED ALERT · PANTONE 18-1559 TCX · HTML #D0342C
Un vermell impactant amb una presència molt suggeridora.


FUCHSIA FEDORA · PANTONE 18-2330 TCX · HTML #CA4286
Un rosa viu i atrevit amb molta coqueteria i encant.


SPRING LAKE· PANTONE 18-4221 TCX · HTML #667E91
Una tonalitat mitjana d’un blau, silent i tranquil·litzador.


IBIZA BLUE · PANTONE 17-4245 TCX · HTML #007CB8
Un blau elèctric que, com les platges de la Pitiüsa Major, estimula el teu interès.


MYKONOS BLUE · PANTONE 18-4434 · HTML #005780
Un blau vigorós que evoca glamuroses nits al mar Egeu.


RHODONITE· PANTONE 19-3838 TCX · HTML #302C4D
Un porpra equilibrat amb una base de blau que t’ajuda a assolir el teu màxim potencial.


LEPRECHAUN · PANTONE 18-6022 TCX · HTML #378661
Un meravellós to de verd, emblemàtic dels mites del folklore irlandès.


GREEN BEE · PANTONE 17-6154 TCX · HTML #008C4E
Un intens verd herba, que provoca una sensació de fresca naturalitat. 


Finalment, de l'informe de Pantone Color Institute per a les tendències cromàtiques de la temporada Tardor-Hivern 2021-2022 hem escollit els els següents 4 colors com a base de neutres. Són colors que es poden utilitzar separadament o bé com a contrast per a les combinacions cromàtiques de la temporada.


COCONUT CREAM · PANTONE 11-1007 TCX · HTML #EEE0DC
Coconut Cream és un blanc intens, ric i vellutat.


PERFECTLY PALE · PANTONE 13-0003 TCX · HTML #D3C9BE
Perfectly Pale és un to que genera reminiscències de les platges de sorra blanca.


ULTIMATE GRAY · PANTONE 17-5104 TCX · HTML #939597
Ultimate Gray és un gris tranquil·litzador que potencia la positivitat i l'autoconfiança.

AFTER MIDNIGHT · PANTONE 19-4109 TCX · HTML #30343F
Un negre potent i invulnerable infusionat de blau.



Aquesta és, doncs, la nostra selecció personal a partir de les tendències cromàtiques recollides al Fashion Color Trend Report. Revisa el teu armari, combina aquests colors, i aniràs absolutament a la última.