Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

El Mètode Curly (II): Passos a seguir i Productes recomanats.

Com t'explicàvem al post anterior, la principal finalitat del Mètode Curly, és definir una "dieta correcta" per al cabell eliminant-ne els components perjudicials. Aquests components ho són per a tots els cabells, però més especialment per als cabells arrissats ja que, per les seves característiques pròpies, pateixen una major deshidratació i pèrdua de proteïnes que els cabells llisos.

La majoria de productes de cura per als cabells arrissats porten silicones que en maquillen l'encrespament sense millorar les condicions del cabell, i la majoria dels xampús contenen sulfats surfactants, els quals empitjoren la pèrdua de proteïnes, lípids i la deshidratació dels cabells arrissats.

En aquest article, t'explicarem quins són els productes més adequats per aplicar el Mètode Curly, i els passos que has de tenir en compte per a seguir-lo correctament.

Perruqueria LeLook: Mètode Curly

Pel què respecta a la cura del cabell, doncs, el Mètode Curly es centra en eliminar les silicones i els sulfats surfactants dels productes que utilitzem per als cabells ondulats i arrissats. De fet, a LeLook recomanem eliminar aquests components per a qualsevol tipus de cabell.

La qüestió no és només prescindir dels productes que porten aquests ingredients, sinó també seguir un procés per eliminar-los del cabell. Tingues en compte que quan portem molt temps utilitzant-los, especialment en el cas de les silicones, s'han anat acumulant a la cutícula i a l'interior del cabell.

La Cura del Cabell Curly.

Si has vingut a LeLook, hauràs sentit a dir a les nostres estilistes que el nostres treballs els has d'acabar a casa utilitzant uns productes de cura del cabell adequats, i que cal anar adaptant-los a les necessitats del teu cabell en cada moment. Per ajudar-te a fer això, el Mètode Curly, estableix una pauta i unes rutines a seguir. Com aniràs veient, si ja has vingut a LeLook, són pautes i rutines que hauràs sentit explicar-les a les nostres estilistes més d'una vegada.

Preparació prèvia del cabell.

Abans de començar a aplicar les rutines de cura del cabell pròpiament dites, hauràs de tractar la teva melena per eliminar els residus acumulats amb el pas del temps. En aquesta etapa podràs seguir utilitzar un xampú amb sulfats o un xampú clarificant (purificant), ja que el què interessa en aquest moment és eliminar els residus acumulats el cabell al llarg del temps.

Authentic Beauty Concept- Deep Cleansing Shampoo
A LeLook som més partidàries d'utilitzar un xampú purificant sense sulfats surfactants (tensioactius), i per això et recomanem que utilitzis el xampú DEEP CLEANSING d'AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT.

Es tracta d'un xampú elaborat amb extracte d'arròs violeta procedent de Comerç Just (era conegut com l'Arròs Prohibit a l'antiga Xina imperial), certificat 100% vegà, que a més de no portar sulfats. També és lliure de parabens i de silicones.

Amb aquest xampú aconseguiràs absorbir les impureses del cabell i del cuir cabellut, alhora que n'eliminaràs definitivament les silicones acumulades sense seguir utilitzant sulfats.

El procés de "desintoxicació" del teu cabell i del teu cuir cabellut, haurà de durar entre una i dues setmanes en funció de les condicions de la teva melena. Ja t'avisem que, durant aquest període no notaràs una millora, i fins i tot és possible que te'l vegis pitjor, però has de tenir en compte que li estàs traient anys de "maquillatges" a base de silicones. El què estaràs veient és l'estat real del teu cabell.

Aleshores haurà arribat el moment de sanejar-lo. Sí, no te n'escapes. Les puntes del cabell estaran obertes i caldrà tallar-les perquè, assumeix-ho, no es recuperaran. A partir d'aquest moment ja estaràs en disposició de començar la rutina de cura del cabell que et portarà a gaudir d'una melena arrissada sana i brillant de veritat.

La Rutina de Cura del cabell.

Un cop tinguis el cabell sense residus serà l'hora de començar a dur a terme una rutina de rentat i cura del cabell amb els productes adequats. Ara ja definitivament has de deixar de banda els productes que continguin sulfats i silicones.

En aquests instants inicials, el teu cabell necessitarà bé una aportació extra d'hidratació, o bé una aportació extra de nutrients. Hauràs de consultar la teva estilista per tal que et faci un diagnòstic i t'orienti sobre quina línia de productes s'ajusta millor a les necessitats del teu cabell.

Authentic Beauty Concept- Replenish Cleanser Shampoo
En els primers estadis de la recuperació del teu cabell, a LeLook et recomanem, bé el xampú HYDRATE CLEANSER amb una composició que aprofita les propietats antioxidants del mango i les propietats purificants i calmants de l'alfàbrega per aportar una hidratació extra, o bé el xampú REPLENISH CLEANSER, fet amb extractes de xarop d'erable i de pacana per tal d'aportar nutrients al cabell i dotar-lo d'una major força.

Com tots els productes d'Authentic Beauty Concept, són xampús 100% naturals, vegans certificats per la Vegan Society, sense sulfats ni silicones.

A l'hora d'aplicar un condicionador, el més aconsellable és treure l'excés d'aigua abans d'aplicar-lo. Aleshores, si ho necessites, pots utilitzar un raspall de pua ampla per tal d'ajudar a desenredar-lo sense agredir la fibra del cabell per la fricció.

A LeLook, les nostres estilistes t'aconsellaran el condicionador de la línia que més s'avingui a les necessitats del teu cabell. Qualsevol dels d'Authentic Beauty Concept és recomanable ja que no contenen ni silicones ni parabens. 

Authentic Beauty Concept- Hydrate Cleansing Conditioner
Un dels punts que més ha cridat l'atenció del "Mètode Curly", és el co-wash o co-washing, que consisteix en alternar les rentades del cabell fetes amb el xampú, amb rentades fetes amb un condicionador per tal de millorar encara més la hidratació.

En realitat, la idea no és nova ,i fent una ullada a Google ja se'n troben articles que en parlaven l'any 2014. A LeLook et recomanem que només facis el co-washing en el cas que et rentis el cap molt sovint. 

Per a fer-l'ho comptem amb un producte que ha estat creat específicament per a això: L'HYDRATE CLEANSING CONDITIONER1. Es tracta d'un condicionador netejador sense escuma que actua especialment bé sobre els cabells secs i arrissats. Com tota la línia Hydrate, està formulat amb extracte de mango y alfàbrega.

-------------------
1- ACTUALITZACIÓ Oct 2021: Malauradament, han deixat de fabricar aquest gran producte i, ara com ara, no hi ha previsió que hi tornin a mitjà termini. Aleshores, si és el teu cas, et recomanem fer el co-washing amb el teu condicionador d'Authentic Beauty Concept.
--------------------

Pel què respecta a l'ús de mascaretes, te la pots aplicar un cop a la setmana o bé cada quinze dies en funció de les necessitats del teu cabell i de les seves característiques. A l'hora d'aplicar-la, treu l'excés d'humitat sense fregar, ja que d'aquesta manera evitaràs que l'aigua expulsi el producte i n'utilitzis més del necessari.

En aquest moment del procés de cura del cabell, el més aconsellable és utilitzar un raspall o una pinta de pua ampla per tal d'ajudar-te a desenredar-lo de forma suau. Així evitaràs que el cabell pateixi i es trenqui.

La nostra discrepància amb el Mètode Curly

En aquest punt, les estilistes de LeLook estem clarament en contra d'allò que proposa el mètode. El Mètode Curly proposa aplicar la mascareta amb el cabell en sec durant un període d'entre 15 minuts i 2 hores. Ho justifiquen dient que així s'evita, bé donar un pes excessiu al cabell, o bé que el ris s'obri.

Aquesta afirmació només tindria una part de sentit si la teva estilista no t'hagués aconsellat el tipus de mascareta més adequada als teu cabell, o bé si utilitzessis una mascareta amb silicones, ja que t'envoltaria el cabell quan es troba en la seva forma relaxada per efecte de l'aigua.

Authentic Beauty Concept- Glow Essence & Mask
Una vegada més, es tracta d'una proposta pensada per a qui no té pràctica en l'aplicació correcta dels productes, o per a facilitar la feina de les professionals menys avesades a fer diagnòstics.

Com ja t'hauran explicat les nostres estilistes més d'una vegada, la millor forma d'aplicar una mascareta és amb el cabell humit, però no mullat.

Cal treure l'excés d'aigua prèviament prement-lo amb l'ajuda d'una tovallola i, sobretot, sense fer fricció sobre el cabell. Consulta a la teva estilista per tal que t'orienti sobre quina de les mascaretes s'ajusta millor a les necessitats del teu cabell.  

Si la necessitat d'hidratació del teu cabell fos tant extrema com per necessitar posar-te la mascareta durant dues hores (que tampoc no li aportaria hidratació extra), a LeLook et recomanem que, aprofitant la teva visita al saló, li demanis a la teva estilista que et faci un dels nostres serveis de reparació amb algun dels olis essencials d'AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT.

Segons quines siguin les necessitats del teu cabell, t'aplicaran l'essència adequada, amb oli de llavor de Crambe Abyssinica, guar i pantenol (vitamina B5). Com tots els productes de la marca, són vegans 100%, i lliures de silicones, de sulfats i de parabens.

La Rutina de Pentinat i Acabat.

Un cop surtis de la dutxa, caldrà que t'embolcallis el cabell amb una tovallola i deixis que aquesta vagi absorbint l'excés d'aigua, mentrestant, pots aprofitar el temps per a fer altres rutines a que estiguis acostumada, com la hidratació corporal o la rutina facial.

En cas que no tinguis temps i necessitis eixugar-te el cabell més ràpidament, com ja t'hem explicat, és molt important que no exerceixis fricció sobre el cabell. Has d'anar xopant la tovallola sense fregar el cabell.

La fricció, igual que si estiguessis rentant a ma una peça de roba delicada, provocaria que es fes malbé la cutícula del cabell, que és justament el que volem reparar amb aquesta rutina de cura capil·lar.
Authentic Beauty Concept- Indulging Fluid Oil
Un cop tinguis el cabell només humit, ha arribat l'hora d'aplicar un tractament leave-in o sense esbandit. Aquí trobaràs un ventall de productes molt ampli.

Per a uns hidratació reparadora, a nosaltres ens agrada especialment l'oli de cura INDULGING FLUID OIL d'Authentic Beauty ConceptEs tracta d'un oli de llavor de Crambe Abyssinica, transparent i lleuger que pot aplicar-se molt fàcilment al cabell sense haver de patir per greixar-lo. És un oli vegà i sense silicones, que segella les puntes obertes i proporciona protecció contra la calor, aportant un acabat brillant i suau al cabell tant humit com sec. Quan l'utilitzis sobre el cabell humit, aplica un màxim de dues dosificacions, i només una sobre el cabell cabell sec, i distribueix-lo sobre mitjos i puntes.

Arribats a aquest punt ja només et quedarà escollir el producte d'acabat i de textura que vulguis per al teu pentinat. AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT té un ventall de productes d'acabat d'alt rendiment elaborats a partir de productes naturals, sense silicones, ni parabens ni ceres artificials. 


Un dels productes que més ens agrada per tal de definir els rínxols és l'Amplify Mousse, feta a base de productes naturals que et permetrà prescindir, si encara no ho has fet, de les tradicionals escumes modeladores que, per la gran quantitat d'alcohols que porten, ressequen molt la fibra capil·lar i n'espatllen la cutícula.

Conclusions sobre el Mètode Curly

Com hauràs anat veient al llarg d'aquests dos articles que hem dedicat a explicar-te el Mètode Curly, no creiem que realment es tracti d'una proposta revolucionària. Estem segures que les indicacions que estableix te les ha donades, en un moment o altre, la teva estilista. 

El Mètode Curly s'emmiralla i beu de diverses fonts i tècniques diferents que han anat apareixent al llarg del temps per a establir una bona pauta de cura del cabell. De tota manera, cal dir que resumeix i sintetitza molt bé els punts que cal tenir en compte a l'hora de tenir cura dels cabells arrissats, així que si vols recuperar la teva melena arrissada, és una bona guia. a tenir en compte.