Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

Restaura els efectes negatius del sol, la sal i el clor sobre la teva melena

El sol actua sobre el cabell tal com ho fa sobre les fibres de la roba, destruint la seva cohesió interna i externa, i provocant-ne la pèrdua de pigmentació. Si vas fer cas dels consell que et donàvem a l'anterior article del nostre blog, hauràs tingut els teus cabells protegits durant aquest estiu i els efectes del sol sobre les seves fibres hauran estat mínims. Tanmateix, el sol no és l'únic factor agressiu per als nostres cabells al qual ens exposem amb més intensitat durant l'estiu. La sal del mar i el clor de l'aigua de les piscines també tenen un gran impacte sobre la teva melena.

La sal del mar és un element que absorbeix la humitat i la reté en els seus cristalls la qual cosa també afecta al cabell. La fibra capil·lar no pot absorbir la humitat que necessita i el cabell es resseca. A més, els propis cristalls de sal tenen un efecte abrasiu que aixeca les escates de la cutícula del cabell, accelerant així la deshidratació de la fibra i debilitant encara més l'estructura del cabell. El cabell es torna, doncs, trencadís i apareixen les temudes puntes obertes, alhora que perd brillantor pel fet de tenir les escates de la cutícula amb una disposició incorrecta. Per acabar-ho d'adobar, en els cabells on la coloració no és natural, els cristalls de sal arrosseguen els pigments del tint la qual cosa n'altera el color.
Un altre element al qual ens exposem més durant l'estiu i que afecta intensament al cabell és l'aigua de les piscines. Aquesta aigua compta amb una densitat de clor molt més alta que l'aigua de consum humà, fet que, al seu torn, genera la presencia de partícules de metalls oxidats en major concentració. El clor elimina la tant protecció natural del cabell com els olis que s'hi aporten amb els productes capil·lars, amb la qual cosa es produeixen els mateixos efectes que amb el sol i la sal. El cabell es resseca, es torna més trencadís, es perden pigments, es redueix la brillantor i augmenta l'encrespament. Contràriament al què es pensa, el clor no afecta directament a la coloració més enllà de facilitar la pèrdua de pigments. En els cabells rossos, tant si són naturals com decolorats químicament, l'exposició continuada  als metalls oxidats de l'aigua clorada provoca que la baixa càrrega de pigments es vegi substituïda per aquests , donat-li al cabell la coneguda tonalitat verdosa que s'atribueix erròniament al clor. Aquest intercanvi de pigments es produeix amb més intensitat allà on les fibres estan més malmeses i obertes, la qual cosa explica que el to verd es vegi més a les puntes que a les arrels. lògicament, els cabells decolorats químicament tenen una tendència més accentuada a adoptar aquest to verdós que els rossos naturals pel fet de tenir la cutícula més oberta que els cabells en el seu estat original.
Així doncs, tant si t'has protegit els cabells dels efectes negatius del sol sobre els teus cabells com si no, les vacances d'estiu són un període de temps que genera molt estrès sobre la teva melena. Per ajudar-te a recuperar el bon estat del teu cabell, a LeLook posem a la teva disposició un ventall molt ampli de tractaments capil·lars. Tractaments de brillantor i de coloració per als casos on els efectes negatius del sol i la resta d'agents han estat menys notoris, tractaments combinats de proteïnes i hidratació per als cabells on la cutícula ja s'ha vist força afectada, i tractaments reestructurants per als cabells on l'encrespament i la pèrdua de fibra ja es més acusat. Només cal que passis pel nostre saló i que et posis en mans d'una de les nostres estilistes. Et diagnosticaran i dissenyaran per a tu el tractament que sigui més adient per a recuperar la vitalitat del teu cabell, i per a que tornis a gaudir d'una melena completament sana.