Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

El cabell i l'exposició als raigs solars

Cada vegada és més habitual que protegim la nostra pell abans d'exposar-nos al sol, però fem el mateix amb els nostres cabells?

L'exposició a la radiació solar és una de les pitjors agressions que pateixen els nostres cabells i, tanmateix, la majoria de població no acostuma a prestar-hi l'atenció necessària. De la mateixa manera que les fibres de la roba exposades la radiació solar acaben perdent el color, la textura, i l'elasticitat i, en casos extrems, acaben presentant trencaments, les fibres capil·lars són extremadament sensibles al Sol.
 

Amb l'arribada del bon temps, no només augmenta la quantitat de radiació solar a la qual ens exposem, sinó que acostumem a incrementar les estones que ens trobem a l'exterior i, per tant, el temps d'exposició als raigs UV. A més, hem d'afegir-hi els danys causats pel clor de les piscines, l'exfoliació provocada per la sal marina, així com el ressecament que provoca l'exposició a vents secs i càlids. Cal tenir en compte que aquests factors no es limiten només a la platja, ja que en zones de muntanya l'exposició als raigs UV és encara més elevada. Com a conseqüència de totes aquestes agressions externes, els cabells pateixen alteracions irreversibles que es tradueixen en un envelliment prematur, una menor brillantor, una reducció de la suavitat i l'elasticitat de la fibra, i en una pèrdua de resistència.

Afortunadament, no tot són males notícies pel què respecta al cabell en l'època estival. Una bona preparació abans d'aquesta, i l'ús de productes de protecció adequats evitarà que les fibres capil·lars pateixin tots aquests efectes tant negatius per a elles. Per afrontar aquesta temporada amb una major exposició als agents externs, a LeLook recomanem, en primer lloc, dur a terme una preparació mitjançant l'aplicació de tractaments proteics i reestructurants de la fibra capil·lar. El fet d'aplicar tractaments de proteïnes i hidratació, com ara els tractaments Chemistry de Redken, o bé tractaments reestructurants, com ara els de tractaments d'aminoàcids i queratina, farà que el cabell afronti aquesta època més estressant en les millors condicions possibles. Amb una major hidratació, una estructura interna reforçada, i una cutícula perfectament segellada, el cabell comptarà amb una capacitat de resistència molt millor.


En segon lloc, és imprescindible l'ús de productes de protecció i tractament durant els dies en què augmenta l'exposició als agents externs nocius. A LeLook recomanem especialment els productes de la línia Color Extend Sun de Redken. Aquesta línia de productes, que només es pot aconseguir als salons de perruqueria especialitzats en aquesta marca, compta amb filtres UV de factor 25 que eviten la pèrdua de color, aporta oli de mango que reconstitueix la hidratació i la vitalitat del cabell, i insereix ceramides que reconstrueixen i segellen la fibra capil·lar. A més, com totes les línies de cura del cabell de Redken, compta amb la ja famosa Interlock Protein Network, que reconstrueix la cutícula, proporciona un condicionament progressiu del cabell, i enforteix el nucli de la fibra capil·lar.

Seguint aquests consells aconseguirem mantenir els cabells sans durant tota l'època estival. Això vol dir que a la tornada evitarem canvis de color no desitjats, la realització de nombrosos tractaments de recuperació, reduirem la caiguda estacional de la tardor, i minimitzarem el tant temut pas per les tisores.