Són realment Orgànics, Naturals o Vegans els productes que semblen ser-ho?

Més d'una vegada ens hauràs sentit a dir que dediquem molt de temps i esforços a investigar els productes que utilitzem al saló. És una part de la nostra feina molt poc visible, però gràcies a tot el què hem anat aprenent amb els anys, ens ha servit per poder utilitzar i oferir-te bons productes amb la certesa que ho són. L'any 2011, per exemple, vam publicar un extens artícle  - encara  el més llegit del blog - sobre un tractament que ens encantava i que, malauradament, avui dia ja no existeix com a tal. Vam deixar de treballar-hi precisament perquè van canviar-ne la formulació, convertint-lo en un simple producte de "permanent química", això sí, a preu astronòmic. Avui dia, la marca continua existint però no té res a veure amb el producte original. L'Auge dels Productes Naturals i Vegans  Els estudis (1)  que s'han realitzat els darrers anys mostren una clara tendència a l'alça en l'ús de productes naturals en el sector de la cosmètica i la p

La forma del cabell: Llis o Arrissat

Tal com comentàvem a l'article anterior (veure L'estructura i els components del cabell), les característiques físiques de cada cabell depenen directament de l’estat de la queratina que aquest conté.
Talment com si es tractés del fils que formen un cable, les cadenes de queratina es disposen de forma paral·lela, i es mantenen unides mitjançant tres tipus d’enllaços químics diferents coneguts com a ponts. Aquests tres enllaços són els següents:

  • Ponts d’hidrogen: Els que es donen entre un àtom d’hidrogen i un altre àtom que atrau molt els electrons, com ara l’oxigen.
  • Ponts salins: Els que es donen entre un àcid i una base per l’atracció de dos elements amb càrregues elèctriques oposades.
  • Ponts de disulfur: Són enllaços covalents, és a dir, els enllaços més forts pel fet que els àtoms comparteixen un parell o més d’electrons. Aquests ponts es produeixen amb els àtoms de sofre de les cadenes veïnes.

Els enllaços d’hidrogen i els salins són enllaços dèbils i les molècules d’aigua els trenquen de forma temporal. Per això els cabells perden la seva forma quan els mullem. Quan l’aigua desapareix a causa de l’evaporació, els enllaços dèbils tornen a formar-se però en seccions de fibres diferents. Aquest fet explica que puguem donar-li forma en pentinar-lo utilitzant l’assecador.
Pel què respecta als ponts de disulfur de la queratina, com que aquests són més forts, no es dissolen amb la presència d’aigua. De fet, és justament la distribució d’aquests enllaços la que determina la forma natural del nostre cabell.


Si els enllaços de disulfur es troben disposats de forma paral·lela, les cadenes de queratina es mantenen alineades, amb la qual cosa els cabells esdevenen llisos. En el cas que els enllaços es produeixin de forma diagonal, les cadenes es retorcen entre elles i, per tant, el cabell presenta rínxols.

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres pots fer-ho a través de la nostra pàgina web o al nostre facebook: