Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

Tècniques de Coloració: Ombré, Balayage, Babylights, Melting i més

Si estàs buscant fer un canvi d'imatge, afegint un toc de color i dimensió al teu cabell, les difernts tècniques de coloració poden ser una resposta.

En aquests article et parlarem de les opcions més populars, t'explicarem com funcionen i quin és l'aspecte que poden proporcionar al teu cabell.

Peluquería LeLook Sabadell: Técnicas de Coloración

Ombré: La Gradació Subtil.

Peluquería LeLook Sabadel: Coloración Ombré

L'ombre és una tècnica de coloració que ofereix una transició suau de tonalitats de cabell des de les arrels fins a les puntes. 

En aquesta tècnica es deixa la zona de l'arrel al natural o fosca i, a mesura que el cabell avança cap a les puntes, s'aclareix gradualment. La diferència d'alçada entre l'arrel i la punta acostuma a ser d'entre 3 i 5 tons.

Amb aquesta tècnica s'aconsegueix crear una aparença il·luminada i natural, com si el sol hagués anat aclarint el teu cabell.

Sombré: Un Ombré Suau.

El sombré és una variant de l'ombré que ofereix una transició encara més subtil entre les arrels i les puntes. 

En aquesta tècnica, les diferències de color són molt menys evidents, amb un aclariment màxim de 3 tons per tal de crear un aspecte encara més suau i natural.

És una tècnica perfecta per a qui volen mantenir un aspecte semblant al seu color natural, però amb un toc de llum i elegància.

Balayage: Reflexos Graduals.

Amb aquesta tècnica, els reflexos més clars del cabell es fan aplicant la decoloració amb pinzell a mà alçada. En funció del resultat que es pretengui obtenir, es poden arribar a aclarir fins a 7 tons.

Peluquería LeLook Sabadell: Balayage

L'aplicació de la decoloració de forma més gradual, permet aconseguir, si així es vol, un aspecte més natural i menys estructurat.

D'aquesta manera s'obté un look més despreocupat i relaxat que amb l'ús d'altres mètodes de decoloració. 

El balayage es va convertir, potser, en la tècnica de coloració més popular de l'anterior dècada.

Tanmateix, des dels inicis de la dècada dels 20, és una tendència clarament a la baixa, com es pot comprovar a les cerques de Google. 

Reverse Balayage: De Fosc a Clar.

El Reverse Balayage inverteix la tècnica del balayage. En lloc de crear reflexos més clars amb la decoloració, aquesta tècnica implica afegir tonalitats més fosques al teu cabell també a ma alçada.

Amb aquesta tècnica s'aconsegueix donar a les melenes rosses un aspecte més ric i profón.

Babylights: Il·luminació Subtil.

Les babylights són una tècnica de coloració que imita les subtils reflexos naturals que acostumen a tenir els cabells dels nens després d'estar al sol. 

Peluquería LeLook Sabadell: Babylights

Les babylights s'acostumen a aplicar gairebé des de l'arrel del cabell, utilitzant una pinta o una clava, per tal d'aconseguir reflexos molt subtils i delicats que ofereixen un aspecte suau i natural. 

Antigament, les babylights també s'aplicaven cobrint el cabell amb gorres i tricotant flocs de cabell a través d'uns orificis predeterminats, tanmateix, la manca d'aleatorietat restava naturalitat al resultat. Avui en dia és una tècnica d'aplicació en desús.

Highlights: en Contrast.

Els Reflexos o Highlights, són una altra tècnica per fer destacar el teus cabells amb tons més brillants que el teu color de base. 

Amb aquesta tècnica els reflexos es creen aplicant la decoloració en capes estructurades sobre paper d'alumini per tal d'aconseguir un major contrast de tonalitat.

Aquesta opció acostuma a ser utilitzada per a talde donar un aspecte un aspecte més vibrant i ressaltar determinades àrees del cabell.

Color Melting: Fusió.

El Color Melting és una tècnica de coloració que implica la fusió suau de diferents tonalitats de color.

Peluquería LeLook Sabadell: Color Melting

Aquesta fusió es pot aconseguir tant combinant tècniques de decoloració, com ara les Balayage i les Babylights, amb les diferents coloracions, com aplicant només tècniques de coloració pròpiament dites.

La finalitat d'aquesta tècnica és crear una transició suau i gairebé imperceptible entre els tons, dotant-la d'una aparença fluïda i natural. 

El resultat és una fusió perfecta entre colors que ofereix una gran profunditat i dimensió.

Dip Dye: Colors Atrevits a les Puntes.

La tècnica del "Dip Dye" implica la coloració de les puntes del cabell amb una tonalitat molt diferent i contrastada respecte la de l'arrel del cabell.

Peluqueria LeLook Sabadell: Dip Dye

El concepte visual darrera aquesta tècnica seria el d'haver submergit les puntes del teus cabells en un color diferent del teu.

L'objectiu d'aquesta tècnica és obtenir un efecte transformador. 

Com que es tracta d'una tècnica altament personalitzable, es pot buscar un efecte tan atrevit i sofisticat com es vulgui. 

És una excel·lent opció per a qui vol optear per un look divertit i modern.

Total Color: Transformació.

El Total Color és una tècnica una altra tècnica audaç que implica canviar completament el color del teu cabell. 

Peluquería LeLook Sabadell: Total Color

Ja sigui perquè vulguis passar del fosc al clar, del clar al fosc, o bé per afegir-li un color viu, és una tècnica que canvia l'aspecte del cabell de manera radical.

La majoria de vegades, sempre i quan es vulgui mantenir un aspecte relativament natural, el Total Color anirà combinat amb alguna altra tècnica de coloració.

Si el què es vol és evitar que el cabell sembli "pintat" i artificial, és recomanable combinar el Total Color amb alguna altra tècnica que aporti lluminositat i profunditat.

Diferències Clau

Com hauràs vist, les principals diferències entre les diverses tècniques de coloració rauen en la forma d'aplicar la decoloració prèvia, en la intensitat escollida, i en seva la localització. 

Mentre que l'Ombré, el Balayage, i les seves respectives variants, ofereixen transicions més suaus i difuminades, intentant respectar al màxim la tonalitat natural de l'arrel, el Total Color, les Highlights i les Babylights, tot i ser aquestes últimes extremadament subtils, arriben a l'alçada de l'arrel del cabell.

A banda del missatge que vulguis transmetre amb la teva imatge, hauràs de tenir en compte que la tècnica de coloració aplicada determinarà tant la periodicitat de manteniment del color al saló com la cura que hagis de tenir-ne a casa.

Tingues en compte que les tècniques que incidèixen sobre les puntes, la part més dèbil del cabell, requereixen una cura més intensa si es vol mantenir una melena sana.

Alhora, les tècniques que incideixen sobre el colors d'arrel del cabell, requeriran un manteniment del color més sovint al saló.

Manteniment i Cura

En termes generals, quanta major diferència hi hagi entre el teu to natural i la coloració aplicada, major cura i manteniment caldrà.

Sigui quina sigui la tècnica de coloració que escolliu amb la teva estilista, és important tenir cura del teu cabell i programar visites regulars per a mantenir el color i la salut del cabell.

A casa, hauràs d'utilitzar els productes capil·lars que et recomani la teva estilista, adequats per a cabells tractats químicament, i seguir les rutines de cura que t'aconsellarà.

Consulta les nostres Estilistes

Abans de decidir quina tècnica de coloració capil·lar vols, consulta les nostres estilistes. 

No només es tracta d'avaluar el teu tipus de cabell, el color actual i les teves preferències per a ajudar-te a prendre una decisió informada.

Has de tenir en compte que per tal de poder definir una imatge personal adequada per a tu, a banda del color del cabell, cal tenir en compte molts altres factors, com ara les teves faccions, l'estil de roba que acostumes a utilitzar, el teu estil de vida i el temps que podràs dedicar al manteniment del color i la cura del cabell.