Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

Guia de cabells perfectes: Tria l'estil ideal segons la forma del teu rostre

Escollir un estil de tall i de pentinat adequats per a tu, pot representar una gran diferència respecte com et veus i com et sents. 

Un dels factors clau a tenir en compte és la forma del teu rostre. Cada cara té unes característiques que la fan única, i un estil de tall adequat pot realçar-ne les qualitats i millorar-ne l'aparença.

Peluqueria LeLook Sabadell - El estilo de pelo segun tu tipo de rostro

En aquesta guia, et donarem consells pràctics per ajudar-te a triar el millor estil de cabell segons la forma del teu rostre. Així podràs lluir un tall i un pentinat que realment t'afavoreixin i et facin sentir confiada i guapa.

El Rostre Ovalat

Si tens un rostre ovalat, estàs d'enhorabona, ja que és considerada la forma de rostre més equilibrada. Són cares caracteritzades per tenir una mandíbula suau i arrodonida, amb les dues parts més amples a les galtes i estretint-se lleugerament tant al front com a la barbeta.

La majoria dels pentinats s'adapten bé a aquesta forma de rostre. Pots provar tant amb pentinats curts com mitjos o llargs, i amb o sense capes. També pots jugar amb les textures, com ara rínxols, ones o llisos, ja que gairebé tots els estils t'afavoriran.

El Rostre Diamant 

Peluqueria LeLook Sabadell - Visagismo - Rostro Diamante
És un rostre molt similar a l'ovalat, però amb els pòmuls més angulosos i les faccions més marcades, la qual cosa li confereix una aparença en forma de diamant.

T'afavorirà qualsevol tall o pentinat que alleugereixi les línies angulars del teu rostre i suavitzi la zona de les galtes i la mandíbula, com ara un bob.

Pots provar amb pentinats mitjos o llargs amb capes suaus que suavitzin les línies rectes de la teva cara.  En canvi, si vols mostrar una imatge més potent, t'afavoriran els talls curts que deixin a la vista les teves faccions.

El Rostre Allargat

Ja sigui perquè les faccions resalten lleugerament l'eix vertical de la cara, bé perquè el naixement dels cabells és lleugerament més amunt, o bé perquè el nas i els pòmuls són allargats i la barbeta petita, aquest tipus de rostre tenen una aparença allargada i estreta, amb una línia de mandíbula recta.

Si tens un rostre allargat, pots optar per talls i pentinats que creïn l'aparença de més amplada aportant volum als laterals de la cara

Peluqueria LeLook Sabadell - Visagismo - Rostro Alargado
Pots provar amb pentinats de longitud mitja o llarga, amb capes a la zona de les galtes per alleujar les línies allargades del teu rostre.

Evita pentinats excessivament rectes i que aportin el pes visual per sota la línia de la boca, ja que podrien fer que el teu rostre semblés encara més allargat.

Si vols dur el cabell recollit, utilitza complements que aportin volum visual a l'alçada de les galtes per aportar amplada a la teva imatge.

El Rostre Rodó 

Es caracteritza per tenir una amplada similar a la longitud, canvis de plans suaus, una mandíbula arrodonida i pòmuls prominents però no angulosos. Aquest tipus de rostre té una aparença rodona i sense angles marcats.

Peluqueria LeLook Sabadell - Visagismo - Rostro Redondo

T'afavoriran aquells tall i pentinats de que aportin longitud per sota dels músculs de la mandíbula, amb capes suaus a la zona de la cara i les puntes cap endins, per allargar-la visualment

També pots afegir volum a la part superior del pentinat per allargar l'aparença del teu rostre.

El Rostre Quadrat 

És un rostre amb una mandíbula ampla i angulosa, i amb un front ample. Les línies rectes i els angles forts de la mandíbula i el front els donen una aparença angular i quadrada. 

Peluqueria LeLook Sabadell - Visagismo - Rostro Cuadrado

T'afavoriran el talls i pentinats que suavitzin les línies angulars del teu rostre. Pots provar amb pentinats de longitud mitja o llarga amb capes suaus que esborrin la línia visual de la mandíbula. 

També pots afegir suavitat a les teves faccions amb pentinats amb rínxols suaus o ones que trenquin els angles del front i/o de la mandíbula.

El Triangle Invertit 

És un rostre amb el front ample i una mandíbula estreta i esmolada, la qual cosa li confereix una aparença en forma de triangle invertit.

Peluqueria LeLook Sabadell - Visagismo - Triángulo invertido
En general, es recomana evitar els pentinats que aportin volum a la part superior del cap o que siguin massa angulars, ja que això pot accentuar la forma del Triangle invertit.

Si ets de dur el cabell llarg, un Long Bob amb capes suaus al voltant de la cara t'ajudarà a suavitzar les línies angulars i creearà equilibri.

Si ets més de cabell curt, un tall pixie acompanyat de capes i textures, t'ajudarà a atreure l'atenció cap als ulls i a suavitzar les faccions. 

Per als cabells més llargs, les ones i els rínxols, ja siguin naturals o creades, que aportin volum a la part inferior de la cara t'ajudaran a equilibrar el teu rostre.

El Rostre Cor 

És un cara amb un front ampli i una mandíbula estreta, amb les galtes menys anguloses i més arrodonides que el triangle invertit. Aquest tipus de rostre pren, doncs, una aparença en forma de cor.

Peluqueria LeLook Sabadell - Visagismo - Rostro Corazón

En aquests casos és recomanable optar per pentinats que treguin pes a la part superior del teu rostre i aportin volum a la zona inferior de la mandíbula

Un Bob asimètric, per exemple, més curt per darrere i més llarg a la part frontal, crearà una línia angular que ajudarà a equilibrar les proporcions del rostre.

També t'afavoriran aquells talls i pentinats que aportin volum a ambdós costats inferiors de la cara, jugant a deixar les puntes cap enfora. D'aquesta manera, ampliaràs el marc visual de la mandíbula.

El Rostre Triangle 

Aquest tipus de rostre té una aparença en forma de triangle, ja que el seu volum ve definit per una mandíbula ampla i angulosa, i es va estrenyent cap al front.

Peluqueria LeLook Sabadell - Visagismo - Rostro Triangular
Si és el teu cas, t'afavoriran els pentinats amb capes que aportint volum a la zona del front per afegir amplada visual i aquells que suavitzin l'aparença de la mandíbula angulosa

Els bobs ondulats que aportin volum a la part superior són ideals i, si t'agrada dur el cabell curt, un pixie cut amb volum a la part superior és una opció excel·lent.

Deixa't aconsellar 

L'estil de tall i pentinat que més t'afavoreixi no només dependrà de la forma del teu rostre. Hi ha molts altres factors a tenir en compte, com ara la textura i la forma del teu cabell, o l'estil de vestir amb el què et sents més còmoda, o fins i tot el teu estil de vida i gustos personals. 

Sempre és recomanable consultar amb un professional de la imatge personal a l'hora de determinar quin estil de cabell és el millor per a tu en funció de la teva forma de rostre, del teu tipus de cabell i de les teves preferències personals.

A l'equip de LeLook comptem amb especialistes en tècniques de geometria del tall, en visagisme, i en anàlisi d'imatge, així que t'animem a que et deixis aconsellar visitant-nos.