Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

Colors de Tendència Primavera Estiu 2022

Si ens vas seguint habitualment ja sabràs que cada temporada fem una selecció pròpia de les tendències cromàtiques per a la temporada actual. Aquesta selecció, l'elaborem a partir de la proposta que presenta l'equip del Pantone Color Institute.

Pantone és una empresa nord-americana que va crear, als anys 60 del segle passat, el primer sistema d'identificació cromàtica, el qual s'ha acabat convertint en un estàndard de referència tant en el món de la Moda, com entre molts d'altres sectors. 

El Pantone Color Institute emet dos informes cada temporada on s'hi destaquen les principals tendències cromàtiques corresponents a la New York Fashion Week i a la London Fashion Week. Aquests informes presenten 24 colors de tendència i 10 més de neutres que es poden utilitzar com a "passepartout", i com a combinació amb els altres. 


Com ja t'hem explicat en anteriors ocasions, l'ús del color acostuma a estar relacionat amb l'estat d'ànim cultural. En les darreres edicions, s'hi han notat clarament els efectes culturals que ha estat tenint i encara té la pandèmia del COVID-19.

En les desfilades de la New York Fashion Week i la London Fashion Week per a la temporada Primavera-Estiu 2022, si han pogut veure unes tendències cromàtiques que reflecteixen una evolució en les actituds vitals reflectides en els colors de la temporada de tardor-hivern passada.

Probablement a causa de començar a sortir dels moments més durs de la pandèmia, a la temporada anterior s'hi reflectien dues paradoxes: la necessitat de connexió amb la natura, mantenint un estil urbà, i la necessitat d'impulsar la creativitat, i l'alegria, alhora que es cercava la calma, i la curació personal.

A les tendències cromàtiques de la nova temporada s'hi veu clarament un desig de trencar límits, d'explorar un nou futur, buscant fer alguna cosa completament diferent a mesura que ens endinsem en un nou paisatge on les regles de la moda no s'apliquen de forma estricta.

Les tonalitats d'aquesta temporada fomenten l'exploració cromàtica, obrint la porta a estils personalitzats i espontanis que satisfacin la nostra necessitat de creativitat lúdica i d'expressió visual sense restriccions.

La paleta de colors per a la primavera-estiu 2022 uneix els nostres desitjos enfrontats de familiaritat i assossec, que ja venien de temporades anteriors, amb el desig de gaudir d'aventures alegres, a través d'una gamma de colors calmants que es combinen amb matisos alegres que conviden a la celebració lúdica.

La nostra Paleta
A continuació et mostrem la nostra selecció personal a partir de les tendències cromàtiques recollides al Fashion Color Trend Report per a la Primavera-tardor 2022.

POPCORN · PANTONE 12-0825 TCX · HTML #f8de8d
El Popcorn és un color brillant i alegre que irradia calidesa a tots aquells que l'abracen.

BUBBLEGUM · PANTONE 17-1928 TCX · HMTL #ea738d
El Bubblegum és un color atractiu i captivador que envia un missatge de positivitat i ganes de jugar.

INNUENDO · PANTONE 18-2042 TCX · HTML #c43f66
L'Innuendo és un color que aporta molta visibilitat i envia un missatge temptador.
ORCHID BLOOM · PANTONE 14-3612 TCX · HTML #c5aecf
Orchid Bloom és un color que ens porta reminiscències del nostre amor per la natura i les flors.

DAHLIA · PANTONE 18-3324 TCX · HTML #843e83
El Dahlia és un color violeta intens que traspua vibració i dinamisme.

SUPER SONIC · PANTONE 18-4143 TCX · HTML #3073b7
El Super Sonic és un blau elèctric i intens.

GLACIER LAKE · PANTONE 16-4118 TCX · HTML #81a0ba
El Glacier Lake és un blau fred i calmant que transmet serenitat i quietud.

SPUN SUGAR · PANTONE 12-4401 TCX · HTML #bbdfec
L'Spun Sugar és un blau pastel que transmet dolçor i una natura airejada.

CASCADE · PANTONE 14-5713 TCX · HTML #76c1b2
El Cascade és un verd blavós que evoca salts d'aigua cristal·lina de somni i ens refresca i vigoritza.

HARBOR BLUE · PANTONE 17-6154 TCX · HTML #00656e
El Harbor Blue és un blau que reflecteix la nostra cerca d'un espai segur. 


Finalment, de l'informe de Pantone Color Institute per a les tendències cromàtiques de la temporada Primavera-Estiu 2022 hem escollit els els següents 4 colors com a bases neutres. Són colors que es poden utilitzar separadament o bé com a contrast per a les combinacions cromàtiques de la temporada.

WHITE ALYSSUM · PANTONE 11-1001 TCX · HTML #efebe7
El White Assylum és un color net i clarificador que ens dóna una drecera entremig del caos cap a la senzillesa i la facilitat.

PERFECTLY PALE · PANTONE 13-0003 TCX · HTML #d3d9be
El Perfectly Pale és un subtil beix sorrenc que ens evoca el confort calmant d'acollidores platges de sorra blanca.

FAIR GREEN · PANTONE 15-6316 TCX · HTML #92af88
El Fair Green és un verd suau, relaxant i reparador.
POPPY SEED · PANTONE 18-4004 TCX · HTML #626367
El poder silenciós del Poppy Seed conté una familiaritat atemporal.



Revisa el teu armari, combina aquests colors, i aniràs absolutament a la última.

Els Descartats
Finalment, els colors que et mostrem a continuació són els que hem descartat en la nostra selecció d'entre els que es presenten a l'informe de Pantone.