Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

Guia per entendre què et diu l'estilista quan et parla de color i reflexos.

Com que, avui dia, els canvis tecnològics i les evolucions es produeixen a velocitat de vertigen, un dels esforços més importants que realitzem a LeLook és el de dur a terme una tasca de formació i millora contínua. En col·laboració amb grans marques del sector, com ara el nostre salon partner, Redken, comptem amb un programa intern de formacions periòdiques en coloració, a més de formacions en molts altres aspectes de la nostra professió. Gràcies a això, les estilistes de LeLook et poden oferir un ventall de tècniques de coloració cada vegada més ampli i detallat, que els permet satisfer les teves necessitats d'imatge i les necessitats del teu cabell.
Aquest elevat nivell de coneixements tècnics fa que, molt sovint, quan sentim parlar a una estilista de Balayage, Blur, Ombré, Babylights, o d'aconseguir un to Bronde, ens pugui semblar que ens trobem davant d'un informàtic que ens està parlant de ipv5 per a Streaming, protocols SOAP, o de xarxes VPN.
Així doncs, hem redactat aquest article per ajudar-te en la presa de decisions sobre la teva imatge i la dels teus cabells; en ell hi trobaràs una mena de glossari que et permetrà saber de què parlen exactament quan utilitzen els diferents termes.

BLUR
La tècnica Blur, el nom de la qual significa borrós o desenfocat en anglès, consisteix en definir zones on la tonalitat de color varia subtilment, ja sigui amb la intenció de donar lluminositat al cabell o bé per tal de ressaltar trets específics del tall i del pentinat.
Consisteix en realitzar les particions d'acord a la finalitat que es cerca i en aplicar la coloració de forma "desordenada", esborronant les àrees de contacte entre les diferents tonalitats per tal de crear un efecte difús en les transicions de la coloració. Per tal de crear les zones de transició borroses, un cop aplicats els colors, es barregen mitjançant la utilització d'un pinzell de tipus brotxa, similar als que s'utilitzen per a maquillatge.
Amb aquesta tècnica tant es poden ressaltar zones concretes de la cabellera creant la il·lusió òptica que el cabell canvia de color, com es poden combinar diferents tonalitats de color sense que les transicions siguin excessivament marcades o, fins i tot, aconseguint que aquestes es mostrin tornassolades.

BALAYAGE
La paraula Balayage prové de l'expressió francesa "passer le balai", que significa escombrar. Aquesta tècnica consisteix a separar flocs de cabell i aplicar-hi decoloració, super-aclaridor, o tints mitjançant un pizell pla de tipus brotxa, en aplicacions més fines i lleugeres a l'arrel i lleugerament més saturades a la punta. Es tracta d'una tècnica freehand (a mà alçada) ja que no s'utilitzen suports ni paper de plata per definir els punts d'il·luminació. El què es pretén és aportar una il·luminació subtil i general a tot el cabell sense que es mostrin línies excessivament marcades.
Aquesta tècnica, molt de moda als anys noranta, ha tornat amb molta força aquest darrer estiu després de dues temporades dominades per les californianes. És una tècnica que dóna una aire estival al cabell, com d'exposició al sol, però evitant les transicions excessivament marcades i poc naturals.

BABYLIGHTS
Els reflexos babylights són una altra tècnica freehand on es reparteixen per tot el cabell línies molt fines de decoloració, super-aclaridor o tint. Es poden realitzar aplicant el producte amb una pinta, però hi ha eines específicament dissenyades per a fer-les que milloren els resultats. Si bé pot buscar-se un acabat més saturat amb reflexos molt marcats, la idea que hi ha darrera els reflexos babylights és que es mostrin línies molt fines d'il·luminació del cabell, buscant la màxima naturalitat del resultat final.
Si bé és una tècnica que no ha deixat mai d'estar de moda, juntament amb la tècnica de balayage, són el tipus de coloració que més es s'ha anat veient aquest estiu als photocalls, catifes vermelles i lounge bars d'arreu. 

OMBRÉ
La tècnica Ombré, el nom de la qual prové del francès i significa ombrejat, consisteix principalment a crear una transició gradual des d'un color fosc a l'arrel fins a un color clar a les puntes. En aquesta tècnica es realitzen diverses seccions al cabell en les quals es poden tricotar els flocs, i s'hi aplica decoloració, super-aclaridor o tint amb pinzell realitzant moviments perpendiculars i crepant lleugerament els flocs de cabell. Es tracta de saturar de producte les puntes i difuminar el color a mesura que ens acostem a la zona superior.
Aquesta tècnica, sovint s'utilitza com a pas previ a l'aplicació d'una coloració amb tonalitats de fantasia. D'aquesta manera, la coloració queda més encesa i amb més vitalitat evitant donar la sensació de cobrir el cabell amb una capa mono-color.

BRONDE
Diuen les malles llengües que els homes les prefereixen rosses, i que per això moltes dones volen ser-ho; fins i tot les morenes! El terme Bronde prové de la contracció de les paraules "brown", que significa bru, i "blonde", que significa ros.
Aquesta és una tècnica de coloració que està empenyent amb molta força des de principis de tardor. La tècnica utilitzada varia en funció de la tonalitat de cabell sobre la que es treballa. En el cas de cabells rossos molt castigats o amb excés de reflexos, es tractarà d'enfosquir lleugerament el color, mantenint una tonalitat més clara a les puntes i, fins hi tot, aplicant reflexos foscos amb tint per tal de donar naturalitat a la gradació del color. En el cas de colors de base més foscos, el procediment seria similar al de la tècnica Ombré, amb zones de decoloració més extenses i amb una transició molt més gradual que aporti naturalitat al canvi de to.
A la imatge hi pots veure a Amber Le Bon, la model britànica que acaba de ser nomenada Global Ambassador de Redken, amb un treball de color de l'estilista Sean, Redken Certified Colorist, que habitualment imparteix formacions a la The Redken Exchange de Nova York.

Esperem que aquesta breu guia de color et sigui útil a l'hora de trobar l'equilibri entre el tipus de coloració que més t'agrada, aquella que més t'afavoreixi, i la tècnica que més convingui a les característiques del teu cabell.

NOTA: Les imatges d'aquest article no són propietat de LeLook, han estat obtingudes de la pàgina del nostre "salon partner", Redken. T'aconsellem que visitis la seva pàgina si vols conèixer millor els seus productes o si busques més inspiració per al teu cabell.