Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

Com recuperar la vitalitat del cabell.

Recupera el teu cabell dels excessos de les vacances i enforteix-lo per al canvi d'estació.

Per a molts de nosaltres, el setembre és converteix en el vertader inici de l'any. Tornem a la rutina, iniciem el canvi d'estació, i comencem a preparar-nos per encarar la tardor i l'hivern. En aquest període, els nostres estats d'ànim passen des d'una depressió post-vacacional que ens provoca la represa de les obligacions fins a una accentuada eufòria que ens porta a iniciar noves col·leccions per fascicles i a apuntar-nos altra vegada al gym.
Si a tot això li afegim el fet que durant l'estiu els nostres cabells i el cuir cabellut han estat molt més exposats a la radiació solar i als agent químics com el clor i la sal, es pot afirmar que el nostre cabell durant els mesos de setembre i octubre patirà una ressaca molt accentuada. Depenent de cada cas, et pots trobar amb cabells molt més fràgils, amb puntes obertes, amb molt frisat, pèrdua de brillantor i, fins i tot, amb una caiguda més marcada del què resultaria habitual.
Per tal de solucionar aquests problemes tens a la teva disposició tot un ventall de tractaments reparadors i reestructurants que deixaran els teus cabells i el cuir cabellut millor que abans de l'estiu.

TRACTAMENT DE CISTEÏNA: CÒCTEL D'AMINOÀCIDS REESTRUCTURANT.
Els cabells malmesos ja sigui per l'exposició als raigs UVA i UVB, per l'aplicació de tractaments químics com ara les decoloracions, els tints amb amoníac, o els canvis de forma permanent, o ja sigui per l'excessiu treball tèrmic i mecànic sobre ells amb planxes, assecadors i raspallats massa enèrgics, tenen com a característica principal les males condicions que presenta la cutícula. El fet de tenir la cutícula oberta i malmesa comporta un seguit d'efectes interns, com la pèrdua de lípids i proteïnes que composen en cabell, i efectes externs com la manca de lluentor, la ruptura prematura i, un creixent encrespament.
Per tal de combatre aquests efectes el més recomanable és dur a terme un tractament reestructurant.
En aquests casos, el millor servei reparador és un tractament que, a més d'aportar cisteïna com a component principal, injecta una dotzena més d'aminoàcids essencials que recomponen la fibra capil·lar a nivell molecular. Per altra banda, aquest tractament aporta cel·lulosa i ceramides que actuen com a agents segelladors a nivell intracel·lular, així com elements condicionadors com la mantega de Karité.
Els resultats del tractament de cisteïna, que es mantenen per un període de 4 a 6 mesos, es tradueixen en un rejoveniment complert dels cabells, talment com si es tractés d'un lifting capil·lar. A més del rejoveniment del cabell o millor dit, com a conseqüència d'aquest, el tractament de cisteïna comporta una desaparició absoluta del frisat, i una millora espectacular en la textura i la brillantor el cabell.  També relaxa la ondulació del cabell, retornant-lo al seu estat natural.


TRACTAMENT DE QUERATINA: REESTRUCTURACIÓ I ALLISAT.
Si a més de necessitar recuperar el bon estat del cabell el què vols és canviar-li la forma per tal que quedi completament llis, sense haver de passar per un procés químic agressiu que el faci malbé, aleshores el més convenient és un tractament de queratina. Els efectes del tractament de queratina són els mateixos que els del tractament de cisteïna amb l'afegit d'un major poder allisador. Per a més informació sobre els tractaments de queratina, pots llegir el post específic que vam publicar el 2011 aquí.

TRACTAMENTS DE PROTEÏNES: REDKEN CHEMISTRY
Amb els serveis Redken Chemistry s'aconsegueix la possibilitat d'obtenir un tractament completament personalitzat, destinat a tractar i transformar cada tipus de cabell en funció del seu estat i les seves necessitats. Aquest servei proporciona una cura intensiva amb l'ús d'ingredients altament concentrats que actuen conjuntament amb un segellador de pH. A través de la combinació de serveis "in-salon" i tractaments específics "at-home", el cabell i el cuir cabellut experimenten una extraordinària millora tant pel què fa al seu aspecte com a la seva salut.
Els tractaments Redken Chemistry, presenten el següent menú de serveis d'acord als diferents tipus de cabell:
Shot Phase Extreme
Aquest servei, recomanat per a cabells molt sensibilitzats i dèbils, proporciona una dosi concentrada de proteïna que els enforteix i ajuda a reforçar-ne les fibres internes. El tractament Extreme actua com un detector dels buits en els lípids del cabell, gràcies a l'àcid araquídic, un àcid de textura lípida que generalment s'extreu de l'oli d'oliva i que és coneix també com a àcid icosanoic o 18-MEA. Aquest oli emplena els buits de la fibra capil·lar restablint el seu equilibri natural. Al seu torn, el tractament Extreme aporta ceramides que actuen com un ciment intercel·lular, fonamental per a la cohesió de la cutícula que envolta el còrtex del cabell.
Shot Phase Color Extend
Aquest tractament es recomana especialment per als cabell malmesos i tractats amb color, als quals aporta flexibilitat i una major hidratació. Els filtres UVA i UVB que s'aporten durant la realització d'aquest servei milloren la fortalesa del cabell davant les agressions externes, mentre que l'oli de nabiu maximitza la intensitat del color del cabell. Igual que a la resta de serveis Redken Chemistry, les ceramides dónen l'acabat perfecte al tractament, cohesionant les fibres capil·lars.
Shot Phase All Soft
Destinat específicament als cabells més secs i fràgils, el servei Shot Phase All Soft aporta una lleugeresa i una suavitat intenses a la fibra capil·lar. Aquest servei equilibra i intensifica el nivell d'hidratació mitjançant el Sodi PCA, una sal que reté la humitat, i reconstrueix la fibra a través de l'aportació d'Arginina, un aminoàcid essencial que forma els ponts d'hidrogen dels cabells. Al seu torn, el tractament All Soft aporta Oli d'Argan que penetra fins al còrtex del cabell, re-emplenant els buits i retornant al seu punt òptim els lípids de la fibra capil·lar, aconseguint així una suavitat intensa.
Shot Phase Smooth Lock
El servei Shot Phase Smooth Lock és un tractament profund que proporciona suavitat i condicionament intensos i protecció tèrmica. Restableix l'estat dels cabells molt secs i rebels, dotant-los d'una millor manejabilitat, una major suavitat i lluentor, i eliminant el frisat.
A més de l'aportació de proteïnes i lípids que es realitza en tot els serveis Shot Phase, el tractament Smooth Lock aporta l'anomenat Heat Fuse Complex, un polímer termoactiu que actua com a agent anti-encrespament resistent a la humitat, complementat amb oli d'ametlla que aporta una extraordinària suavitat al cabell.

TRACTAMENT ANTI-RUPTURA: REDKEN EXTREME LENGTH.
En aquells casos en els quals el cabell es troba més malmès, la cutícula es troba molt oberta i escamada, i presenta les tan conegudes "puntes obertes" cada vegada a menor llargada. Això provoca que el cabell es trenqui a una llargada molt menor del què li pertocaria si es trobés en bon estat. Per tal de recuperar la fibra capil·lar, aquest servei combina el Shot Phase Extreme amb un tractament "at-home" que reestructura i segella la cutícula, aconseguint que el cabell arribi a recuperar fins a 15 centímetres en un any.

BOTOX CAPIL·LAR: TRACTAMENT X-SMOOTH
El servei X-Smooth està pensat per reestructurar els cabells que encara no pateixen danys molt significatius però que comencen a presentar un problema de frisat. Aquest tractament, que popularment és conegut com a bótox capil·lar aporta agents hidratants, com el Sodi PCA, i una combinació d'aminoàcids que reestructuren la fibra interna.
Els efectes del servei X-Smooth són una perceptible reducció del volum, la desaparició l'encrespament, una major suavitat i brillantor, i una millora substancial en la manejabilitat del cabell. La durada d'aquests efectes, que varia en funció de les condicions ambientals i del manteniment realitzat a casa, en manté entre les 2 i les 4 setmanes.

Així doncs, si no ens vas fer cas a l'hora de protegir el teu cabell durant els mesos amb major exposició solar, tal com et recomanàvem en aquest post del mes de juny, o si tot i així t'ho has passat tant bé durant les vacances que ara el teu cabell se'n ressent, et recomanem que parlis amb la teva estilista per tal que analitzi les necessitats del teu cabell i et recomani un tractament personalitzat per a tu.