Són realment Orgànics, Naturals o Vegans els productes que semblen ser-ho?

Més d'una vegada ens hauràs sentit a dir que dediquem molt de temps i esforços a investigar els productes que utilitzem al saló. És una part de la nostra feina molt poc visible, però gràcies a tot el què hem anat aprenent amb els anys, ens ha servit per poder utilitzar i oferir-te bons productes amb la certesa que ho són. L'any 2011, per exemple, vam publicar un extens artícle  - encara  el més llegit del blog - sobre un tractament que ens encantava i que, malauradament, avui dia ja no existeix com a tal. Vam deixar de treballar-hi precisament perquè van canviar-ne la formulació, convertint-lo en un simple producte de "permanent química", això sí, a preu astronòmic. Avui dia, la marca continua existint però no té res a veure amb el producte original. L'Auge dels Productes Naturals i Vegans  Els estudis (1)  que s'han realitzat els darrers anys mostren una clara tendència a l'alça en l'ús de productes naturals en el sector de la cosmètica i la p

Legends & Talents: Perruqueria emocional i emotiva

Com a part de la nostra activitat diària, molt sovint, ens toca assistir a actes de presentació de col·leccions, de llançament de noves línies de producte de cura del cabell i de coloració, o a actes de projecció d'imatge de marca. Aquests esdeveniments, ja siguin realitzats per col·legues de professió o per part de les grans marques proveïdores de producte, acostumen a incloure una part on s'assisteix a una desfilada de perruqueria amb més o menys espectacle al voltant. Però molt poques vegades tenim l'oportunitat d'assistir a espectacles que realment tinguin contingut i que, més enllà del show en si, transmetin una experiència, un coneixement i una actitud vital.

Aquest darrer tipus d'esdeveniment és el que vam tenir el privilegi de gaudir en el show Legends & Talents, realitzat en el marc de la fira professional STS Beauty Barcelona, amb l'objectiu de recolzar la tasca de l'Hospital Sant Joan de Déu en la seva lluita contra el càncer infantil. El plantejament de l'espectacle en sí ja resultava innovador pel fet d'enfrontar cara a cara dues generacions de perruquers distribuïdes en parelles de ball. Per una banda, noms consagrats de la perruqueria amb una vasta experiència; per l'altra, noms de joves talents que estan començant a rebre reconeixement per part dels membres de la seva professió.

Allò què, a priori i donades les característiques del nostre sector, semblava que esdevindria una competició d'egos i de generacions, en realitat va demostrar ser una lliçó magistral d'humanitat i cooperació. Com a introducció a l'actuació de cada parella es va projectar un vídeo on, partint de les seves respectives experiències personals, ens van anar desgranant les emocions que els desperta la nostra professió i la seva visió sobre el passat, el present i el futur de la perruqueria.

Pel què respecta a l'aspecte creatiu, vam gaudir molt de les "actuacions" de tots els duets. Vam començar rient amb la batalla, duta a terme amb molt d'humor, entre l'estil geomètric i detallista d'Alexis Ferrer i l'estil surrealista i desbocat del seu amic i mentor Marcel Montlleó. Tots dos van presentar cinc creacions de passarel·la amb una estètica avantguardista i onírica.
En segon lloc, la parella formada per Toni Palomino i Adonay Sevilla van presentar unes creacions carregades de sensualitat i feminitat, aconseguint que per uns moments la passarel·la s'omplís amb l'aire càlid i floral del sud, que tant trobem a faltar durant aquests crus dies d'hivern.
Com a intermedi entre les parelles de perruquers, Corinne Pérez i el seu equip ens van hipnotitzar amb cinc complexes i extraordinàries creacions de Body Painting que evocaven móns fantàstics i màgics, realitzades amb una tècnica i un nivell de detall exquisits.
El penúltim acte del show va ser el presentat per la parella formada per Francesc Pou "French" i Álvaro "The Barber". Obrint amb una impressionant versió del The Wall de Pink Floid, aquesta parella de ball ens va mostrar la posada en escena més potent de la vetllada, combinant per una banda la modernitat de la recuperada barberia tradicional de Álvaro "The Barber", que va presentar talls degradats d'una polidesa extrema, i, per l'altra, la vistositat de la coloració de fantasia i les geometries que caracteritzen les darreres col·leccions de "French".
Finalment, la parella de ball formada per Raffel Pages i Laura Betato, els instigadors del projecte, van presentar les seves creacions inspirant-se en el París del segle XVIII i les perruques de Maria Antonieta. El resultat no podia ser altra cosa que una lloança a l'elegància, la feminitat i la sofisticació.

A banda de l'aspecte tècnic i creatiu, els artistes que van presentar els seus treball en aquest show, van donar-nos una master class en quant a cooperació i treball en equip. L'ambient de complicitat i el bon rotllo es desprenia en totes i cada una de les actuacions, ensenyant-nos a tots els presents, que més enllà dels egos tenim una professió de la qual ens n'hem de sentir orgullosos. Al cap i a la fi, tal com ens deien en el lema de l'esdeveniment: "Quiérete a ti mismo para poder ayudar a los demás. ¡Quiérete mucho!".