Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

CHROMATICS vs INOA: No hi ha color, Redken guanya.

Tothom qui opta per la coloració en un saló en comptes de la coloració a casa, ho fa per dues possibles raons: O bé alguna vegada ha experimentat un resultat dramàtic en el color, o bé es preocupa per obtenir una coloració que no malmeti els seus cabells ni el seu cuir cabellut. Després de 20 anys d'experiència en el món de la bellesa, m'agrada pensar que tinc una bona idea sobre quines són les meves expectatives i les de les persones que vénen al saló LeLook de Sabadell (Barcelona) pel què respecta a l'experiència d'acolorir el cabell. Això no vol dir que em deixi encegar, per la qual cosa sempre busco mètodes de coloració millors i més sans per als cabells.

Ha estat per aquesta inquietud que he arribat a conèixer la coloració permanent Redken Chromatics.
La primera vegada que vaig sentir a parlar d'aquesta coloració permanent basada en olis vaig pensar que aquest cop sí que estava davant d'una vertadera revolució pel què fa a la coloració del cabell, i vaig sentir una forta necessitat de conèixer-la fins a l'últim detall.

Tenia moltes preguntes sobre Chromatics per als tècnics de Redken, especialment després de la mala experiència que vam tenir amb una altra coloració permanent basada en olis. Des del llançament de la coloració INOA van anar sorgint diversos problemes, sobretot relacionats amb processos de repetició, amb l'eliminació dels productes de la pell i d'altres àrees en el moment de la coloració, i amb la manca de vitalitat i de dimensió del cabell després del procés de coloració. A més, cal esmentar que si bé INOA es presentava com una coloració sense amoníac, els productes complementaris necessaris per a la seva elaboració, sí que en portaven.

Chromatics és una coloració basada en olis que supera en molts aspectes a INOA. En primer lloc, la capacitat de personalització del color és molt superior a la de les coloracions tradicionals. Permet fraccionar els colors i donar-los dimensió, proporcionant uns resultats que destaquen per sobre de la resta. El sistema d'entrega dels pigments a través d'olis de Chromatics, penetra a l'arrel del cabell amb més profunditat, per la qual cosa, un cop aplicat el color, el cabell esdevé més fort i sa que si no s'hagués aplicat cap color o que si se n'hagués aplicat un de tradicional. Tal com afirmen els tècnics de Redken, aquelles persones que mai han acolorit el seus cabells comproven que el tenen més sa i fort després de provar un color Chromatics.

En el cas de la coloració Chromatics de Redken ens trobem davant d'una fórmula que realment no conté amoníac, tal i com es pot comprovar per l'absència d'olor durant tot el procés de coloració. El procés de preparació és millor per als estilistes, permet unes millors combinacions i és més fàcil de retirar. No és només que Chromatics presenta una paleta de colors molt extensa sinó que, a més, permet una extremada personalització. La cobertura és fantàstica, arriba al 100% de cobertura de canes. Les opcions d'aclarit amb la utilització del Clear permeten crear múltiples jocs d'il·luminacions i ombres en la coloració del cabell, cosa que permet personalitzar el color de manera individual. Altres coloracions basades en olis pateixen un gran desavantatge en relació a la dimensió i el ventall de coloració de Chromatics. Es pot dir que el color de Chromatics duu la lluminositat integrada ja que captura un gran ventall de tons i colors a l'interior del cabell partint del color aplicat, mostrant així un conjunt d'il·luminacions i d'ombres subtils. Aquests reflexos secundaris i terciaris del color fan que, amb el moviment natural del cabell, el color refracti la llum i canviï constantment, aportant una major dimensió i vitalitat a l'aspecte general del cabell.

El procés d'aplicació porta una mica més de temps ja que el color s'ha de dipositar i no pot ser arrossegat,  i això vol dir que costa una mica més. Els coloristes han de ser més precisos i nets, però tenint en compte això, els resultats són molt acurats i consistents. Ens obliga a ser millors professionals.

Un altre aspecte clau de Chromatics és que com que el color penetra a més profunditat dins del cabell, no es produeixen pèrdues de color ni baixa la intensitat entre les diferents coloracions. He pogut comprovar com passades sis setmanes el color es manté com després de sortir del saló el primer dia, i es veu i es nota que el cabell està sa.

Personalment, m'encanta veure la reacció de les nostres clientes quan tornen a retocar-se el color. Feia anys que no les veia amb tantes ganes!

Nadia Acin
Directora de LeLook