Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

Els secrets íntims del Tractament de Queratina

En aquest post s'analitza a fons el tractament de nano-queratina que duem a terme a LeLook mitjançant els productes i la metodologia de Nanokeratin System.
Partim de la definició de Queratina per tal de veure perquè és tan important en relació al cabell, expliquem breument les característiques del tractament, i analitzem els seus ingredients per tal de veure quina funció tenen.

La Queratina i el Cabell.
La queratina és un membre de la família de proteïnes fibroses amb un alt contingut de sofre, i és el principal component del cabell.
La queratina és sintetitzada (fabricada) a les cèl·lules germinals del cabell, i canvia d’estructura i duresa a mesura que es distribueix cap a l’exterior. D’aquesta manera, a les capes exteriors, les cèl·lules es troben completament queratinitzades.
La queratina conté la majoria dels aminoàcids que es disposen formant una cadena, i es troben units per ponts d’hidrogen que n’estabilitzen l’estructura donant-los la seva coneguda forma d’espiral.

La desnaturalització o destrucció parcial de la queratina condueix a la destrucció dels ponts d’hidrogen, per la qual cosa es deteriora l’estructura en forma d’espiral. És per aquest motiu que les propietats físiques del cabell estan estretament relacionades amb les propietats de la queratina. L’elasticitat, la resistència als agents mecànics, químics i fisics, la capacitat d’absorció d’aigua, i les propietats electrostàtiques depenen directament de l’estat de la queratina.

El Tractament de Nanokeratin System
El Tractament de Queratina que apliquem a LeLook permet restablir i reparar les condicions naturals de la queratina. Aquest tractament es basa en la metodologia i els productes de Nanokeratin System, i s’executa en quatre passos:
  • Es prepara el cabell amb un xampú especial per eliminar totalment les impureses i agents externs que afectin al cabell i augmentar la porositat del cabell sense danyar l’estructura d’aquest.
  • S’asseca completament el cabell per evitar que l’excés d’humitat impedeixi la correcta absorció de la nano-queratina.
  • S’aplica la crema especial de Nanokeratin System que aporta col·lagen i nano­molècules de queratina hidrolitzada.
  • S’asseca i es planxa el cabell per afavorir la penetració i la consolidació de la nano-queratina, i per segellar la cutícula.
Amb posterioritat al tractament, cal realitzar un manteniment senzill que consisteix a substituir el xampú i el condicionador tradicionals per uns altres que no contenen clorurs.

Grups de Components
Els components de la crema de nano-queratina es poden distribuir en cinc grans grups d’acord a la seva funció en relació al producte i al cabell. Aquests grups són:
  • Base: Formen el cos de la crema de nano-queratina.
  • Presentació: Tenen com a funció donar un color i un aroma determinats a la crema de nano-queratina.
  • Protectors: Serveixen per protegir la pròpia crema dels agents externs.
  • Suavitzants: Són aquells ingredients que tenen com a finalitat aportar suavitat al cabell.
  • Tractament: Són el cor del tractament de queratina. Els components essencials que el distingeixen de la resta.
D'acord amb aquesta classificació, a la crema de tractament de Nanokeratin System hi trobem dos ingredients que donen cos a la crema, tres que li donen el color i l'aroma, tres més que eviten que es faci malbé, tres ingredients que aporten suavitat al cabell, i cinc elements més que formen el cor del tractament. Aquests darrers cinc ingredients són els que realment milloren l'estructura del cabell i, per tant, són els que explicarem en primer lloc.

Components de Tractament: El cor de la nano-queratina.
El cor del tractament de Nanokeratin System es basa en tres ingredients que aporten col·làgen i diverses queratines hidrolitzades, i dos ingredients més que s'encarreguen de situar-los a l'arrel del cabell:

Cashmilan® LS 9604.
Cashmilan® és una queratina parcialment hidrolitzada que s’obté a partir de la llana de caixmir, la que es considera com la millor llana del món. Gràcies a la seva composició única, és una proteïna hidrolitzada idèntica a la del cabell humà.
Ideal per a utilitzar en productes lliures de parabens, els beneficis que aporta Cashmilan® al cabell són els següents:
  • Aporta substància,
  • Condiciona,
  • Reforça la cohesió de les escates cuticulars,
  • Suavitza els efectes negatius que tenen sobre el cuir cabellut els tensioactius aniònics de la majoria de xampús,
  • Millora la protecció i repara els danys produïts pels raigs UV,
  • Facilita el pentinat,
  • Millora la tonicitat del cabell.
Crotein®.
El Crotein® és un biopolímer de queratina que actua com un col·lagen hidrolitzat. Protegeix i nodreix el cabell mitjançant l'aportació de les proteïnes clau que es troben de forma natural en el cabell.
El Crotein® compta amb unes potents propietats d’hidratació gràcies a la seva capacitat de penetració en la cutícula dels cabells, la qual cosa proporciona una hidratació des de l’interior.
Proporciona una sensació sedosa i suau, amb independència del sistema d’esbandit que s'utilitzi.

Hydrolyzed collagen.
El Col·lagen hidrolitzat, també conegut com a col·lagen pèptid o gelatina hidrolitzada, s’obté a partir del col·lagen dels ossos, la pell o del teixit connectiu d’animals com ara vaques, porcs, cavalls i peixos.
Per la seva consistència i constitució especial actua com a barrera per a les invasions microbianes a nivell cel·lular. És un constituent bàsic dels teixits que es nodreixen sense vasos, com la còrnia i el cartílag articular.
Pel que fa als cosmètics, el col·lagen hidrolitzat s’utilitza en nombrosos productes, com ara xampús, condicionadors, sabons, cremes per la cara, i fins i tot en el maquillatge.

Polyquaternium-7.
El Polyquaternium-7 és un compost d’amoni quaternari usat com a agent antiestàtic, formador de pel·lícules i fixador, que es presenta com un líquid transparent o groc pàl·lid. S’utilitza en cosmètica i en productes de cura personal, com ara xampús, condicionadors per als cabells, sabons de bany i productes de neteja.
El Polyquaternium-7 impedeix l’acumulació d’electricitat estàtica i s’asseca formant una capa fina a l’eix del cabell. També ajuda a mantenir l’estil de cabell impedint que aquest absorbeixi humitat. Sempre compta amb una càrrega catiònica, independentment del pH de l’entorn, la qual cosa atrau cap ell la càrrega negativa de les proteïnes del cabell.
El Polyquaternium-7 ha estat avaluat pel panell d’experts “Cosmetic Ingredient Review” (CIR), que va concloure que es segur quan s’utilitza en cosmètics i productes de cura personal (veure Cosmetic Ingredient Review: Polyquaternium).

Mica.
Les miques són minerals del grup dels silicats. Són silicats complexos d’alumini, ferro, calci, magnesi i altres elements, en diferents proporcions segons el tipus de mica. Totes elles es caracteritzen per permetre’n una fàcil exfoliació en làmines flexibles, elàstiques, fines i brillants.
Les particulars característiques d’elasticitat, flexibilitat i resistència a la calor i a l’aigua de les làmines de mica, fan que constitueixin un preciós material per a la indústria causa de les seves propietats com aïllants elèctrics i tèrmics.


Components Condicionadors
El tractament de Nanokeratin System presenta tres elements que s'encarreguen d'aportar suavitat al cabell:

Cetrimonium chloride: Clorur de Cetrimoni.
El Clorur de Cetrimoni és un antisèptic d'ús tòpic que impedeix la proliferació i l'acció dels microorganismes sense perjudicar els organismes superiors. Cal distingir-los dels antibiòtics pel fet que aquest no actua dins del cos humà.
S'utilitza habitualment com a agent suavitzant en mascaretes per al cabell, xampús i condicionadors.

Dimeticonol-Polydimethylsiloxane: Polidimetilsiloxà.
El PDMS és la silicona més utilitzada, i és especialment conegut per les seves inusuals característiques de fluïdesa ja que presenta forma d’oli. És transparent, inert, no tòxic i no inflamable.
S'utilitza per fabricar des de lents de contacte i dispositius mèdics fins a elastòmers (gomes). S'utilitza també, en els xampús (fa que el cabell es mostri brillant i sedós), en aliments (com a anti-escumant), en lubricants, i en les rajoles resistents a la calor.

Ciclometicone: Decametilciclopentasiloxà (D5).
El Decametilciclopentasiloxà (D5) és un fluid de silicona que actua com a emol·lient.
El D5 s'utilitza habitualment en productes cosmètics com ara desodorants, locions d’auto-bronzejat, i productes de cura de la pell. També s’utilitza com a ingredient dels lubricants íntims.
Cada vegada és més habitual la seva utilització en condicionadors per al cabell, ja que fa que aquest sigui més fàcil de raspatllar sense que es produeixi trencament.
Són els vapors del D5 els que en alguns moments del tractament poden causar picor als ulls.

Tornar al Sumari

Components de Base: La crema.
El tractament de Nanokeratin System presenta dos components que en conformen la base sobre la qual es troben la resta de components:

Cetyl alcohol: Palmitat de cetil.
També conegut com a 1-hexadecanol o alcohol cetílic, és un alcohol gras que a temperatura ambient es troba en forma d'una cera de color blanc.
S’anomenà cetílic ja que abans s’obtenia a partir de l'esperma de balena. Actualment s’acostuma a produir a partir d’olis vegetals com l’oli de palma o l’oli de coco.
A la indústria cosmètica, s’utilitza com a emulsionant en la fabricació de xampús, cremes per la pell i locions.

Corona 9 (lanolin): Lanolina.
La lanolina (paraula derivada del llatí (lāna=llana + oleum=oli) és una substància greixosa dels animals amb llana que els serveix per no quedar completament xops quan es mullen.
La lanolina té moltes aplicacions que van des de prevenció del rovell (oxidació) de metalls fins a l'elaboració de cosmètics i lubricants.
En medicina, la lanolina es fa servir per a la pell, com a hipoal·lergogena i bacteriostàtica, en els mugrons de les dones que alleten, i com a material de base per produir vitamina D3. També s’aplica a les barres de llavis per protegir-los dels agents exteriors, en ferides i en abrasions de la pell.

Components de Presentació
El color i l’aroma de la crema de nano-queratina depenen dels següents tres components:

Theobroma cacao L: Cacau.
Theobroma és el nom científic que rep l’arbre del cacau o cacauer, planta de fulla perenne de la família esterculiàcies. Theobroma en grec significa “aliment dels déus”, cacau deriva del nahua “cacáhua”. Trobaràs més informació dels efectes del cacau a Theobroma cacao.


FD&C Blue nº1: Blau Brillant o E-133.
El FD&C Blue o E-133 és un colorant alimentari que s’utilitza en gelats, productes làctics, begudes, o conserves de pèsols processats i dolços. També s’utilitza com a agent colorant en sabons, xampús i cosmètics.

FD&C Yellow nº5: Tartrazina o E-102.
La tartrazina és un colorant alimentari groc sintetitzat a partir de la llimona. Es pot utilitzar juntament amb blau brillant FD&C Blue per produir diversos tons de verd.
Molts aliments contenen tartrazina, com ara, el cotó de sucre, les begudes de llima, les  begudes energètiques, els postres instantanis, les patates fregides, els cereals per esmorzar, el muesli, les mescles per a coques i pastissos, la crema, les crispetes de blat de moro, les sopes envasades (especialment les sopes instantànies), salses, i alguns arrossos com la paella precuinada.
Components Protectors
La crema de tractament de Nanokeratin System compta amb tres ingredients encarregats tant de la protecció de la pròpia crema, com de la protecció del cuir cabellut:

Citric Acid: Àcid Cítric.
L’àcid cítric és un àcid orgànic que és troba a la majoria de les fruites, però sobretot en els cítrics, com la llimona i la taronja.
És un bon conservant i antioxidant natural que s’afegeix per a l’envasat de molts aliments i per a les conserves de vegetals.

Methylisothiazolinone.
La Metilisotiazolinona o MIT és un poderós biocida i el preservatiu del grup de isotiazolinones, que s'utilitza entre altres coses en els xampús i productes de neteja corporal.
La Metilisotiazolinona s’utilitza per evitar el creixement microbià en solucions que contenen aigua.

Methylchloroisothiazolinone.
La Metilcloroisotiazolinona és un conservant amb efectes antibacterians i antifúngics del grup de isotiazolinones. És eficaç contra els llevats, els fongs i contra els bacteris gram-positius i gram-negatius.
Podem trobar la Metilcloroisotiazolinona en molts productes per a la cura personal i en els cosmètics de base aquosa.
Com actua la crema de Nano-queratina
Els ingredients principals de la crema de tractament de Nanokeratin System són el resultat d'una recerca especialitzada en nanotecnologia. El resultat d'aquesta investigació és que la crema de nano-queratina actua sobre el cabell de forma física en comptes de fer-ho químicament, com ho fan altres productes. D'aquesta manera Nanokeratin System no altera l'estructura natural del cabell, sinó que la reforça.
Les dues nano-queratines que aporta Nanokeratin System, la Cashmilan i la Crotein, penetren en els espais buits i malmesos del cabell juntament amb el col·làgen, tornant a aportar la susbstància natural del cabell i protegint-lo a nivell cel·lular.

Posteriorment, entra en joc el Polyquaternium-7 per tal de potenciar les aportacions de col·làgen i de nano-queratina. Aquest compost se situa a l'arrel del cabell i actua sobre el cabell de dues maneres diferents. Per una banda, aporta una càrrega catiònica amb la qual cosa es converteix en un "imant" per a les proteïnes del cabell situat en el seu eix; atrau la nano-queratina, el col·làgen i les proteïnes cap a la part més interna del cabell. Per altra banda, crea una pel·lícula protectora contra l'excés d'humitat i contra les càrregues electrostàtiques.
Finalment, les làmines flexibles de mica potencien l'efecte protector del Polyquaternium-7, creant una capa protectora exterior que aïlla el cabell de les càrregues electrostàtiques i de l'excés d'humitat.
Al mateix temps actuen com a protector tèrmic del cabell durant el procés de planxat i per als posteriors pentinats.
Els components condicionadors de la crema de Nanokeratin System acaben de donar el toc final al cabell convertint un cabell encrespat i malmès en un cabell sà, brillant i sedós.

Tornar al Sumari

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres pots fer-ho a través de la nostra pàgina web o al nostre facebook: